3 voordelen van een LED schijnwerper in plaats van een gewone lamp

Je denkt aan een schijnwerper buiten om bijvoorbeeld je spandoek extra uitte lichten. Waarom overweeg je dan geen LED lampen? Dit kan grote voordelen hebben ten opzicht e van conventionele verlichting. Een LED schijnwerper kan je veel geel besparen!

 

LED schijnwerpers verbruiken minder stroom

Als je een LED schijnwerper vergelijkt met bijvoorbeeld een halogeenlamp dan bespaar je al gauw 80 tot 85 %. Dat merk je dus direct in je energierekening. Als je een LED schijnwerper vergelijkt met een gasontlading schijnwerper, dan bespaar je wat minder, maar nog altijd zo’n 40 tot 50%. Absoluut de moeite waard dus.

 

LED schijnwerpers hebben een langere levensduur

Naast het feit dat LED lampen zuiniger zijn dan gewone lampen gaan ze ook nog eens een stuk langer mee. Een halogeenlamp heeft bijvoorbeeld een levensduur van 2.000 branduren, terwijl een LED schijnwerper wel tot 50.000 branduren meegaat. Dat is dus 25 keer zo lang genieten van een lager energieverbruik én niet keer op keer nieuwe lampen hoeven kopen.

 

LED lampen zijn beter voor het milieu

Als laatste voordeel dat LED verlichting heeft boven normale verlichting is het feit dat deze een stuk milieuvriendelijker is. Niet alleen worden er geen schadelijke stoffen zoals kwik in verwerkt, maar omdat ze zo lang mee gaan hoeven er minder van geproduceerd te worden. Dat betekent minder fabrieken en minder grondstoffen. En omdat ze minder energie verbruiken hoeven ook de elektriciteitscentrales minder hard te draaien.

 

Al met al een aantal voordelen van LED schijnwerpers die je vooral in je portemonnee goed merkt, maar gelukkig heeft ook ons milieu er flink wat baat bij als we investeren in LED lampen.

https://leds-depot.nl/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html

Dit vind je misschien ook leuk...