Yvonne Sabrina
Image default
Zorg

Eczeem op een natuurlijke manier behandelen

bij Eczeem is een vervelende huidaandoening, waarbij sommige delen van de huid ontstoken zijn. Iedereen kan eczeem krijgen en je kunt het op elke leeftijd krijgen. Ook kan eczeem erfelijk zijn. De aangetaste plekken zijn rood, schilferig en jeuken heel erg. Ook kan het zijn dat er blaasjes op de huid komen met vocht erin. Er zijn verschillende soorten eczeem, die allemaal op een andere manier ontstaan. Gelukkig is er een natuurlijke behandeling voor eczeem.

Het tegengaan van de jeuk

De jeukende huid kan verzacht worden door de huid te deppen met ijskoude melk. Dit is een vorm van natuurlijke behandeling voor eczeem. Hoe werkt het? Doop een washandje in de melk en leg dit op de jeukende plekken. Dit kun je gerust een aantal keren per dag doen. Wat ook erg goed helpt, is een havermoutbad te nemen. Deze natuurlijke behandeling voor eczeem is ook een die vaak wordt gebruikt, Vul een washandje vol met havermout en knoop het van boven dicht. Leg het washandje dan in je badwater, dit kalmeert en verzacht de jeuk. Ook helpt een havermoutbad erg goed bij kinderen, die last hebben van jeukende en zere waterpokken.

Wat niet doen?

Ga niet te lang onder de douche of in bad. Eczeem wordt erger door een droge huid. Onze huid heeft van nature een verzorgende, beschermende olie in zich en door het douchen verwijder je deze olie. Ga daarom, als je last hebt van eczeem, nooit langer dan tien minuten douchen of in bad. Heb je niet zo snel een natuurlijke behandeling voor eczeem?  Als je heel eenvoudig bij de jeukende plek kan, bedek die plek dan met een pleister. Als je ’s nachts de plekken kapot krabt, kun je handschoenen aantrekken of sokken over de hand. Houd vingernagels kort en schoon, om geen schade aan de huid te veroorzaken.