Hoe architecten te werk gaan

Een architect zijn: fascinerend werk waar ook nog eens heel veel respect voor is. Als architect heb jij de touwtjes in handen, jij maakt alle design keuzes en zorgt er voor dat een huis goed in elkaar komt, zodat het huis niet na vijf jaar opeens de grond in verdwijnt. Jij zorgt er voor dat de leidingen goed zitten, waar de woonkamer komt, en hoeveel slaapkamers er in het huis mogen komen. Dit werk is heel erg interessant. Als je interesse hebt in het vak, wil je misschien meer weten over hoe architecten precies te werk gaan. Tuurlijk, in de films zie je een architect een kleine schets maken en dan staat er opeens een paleis, maar in het echte leven gaat het helaas niet zo makkelijk. Er is heel veel werk dat een architect moet doen voordat de bouw van een gebouw eindelijk kan gebeuren, en er zijn heel veel personen die de architect moet adviseren om de bouw door te laten gaan.

Het eerste wat een architect moet doen is een project aan nemen. Meestal werkt een architect voor een bureau, dus dan krijgt hij automatisch een project toegewezen. Na dat alles is afgerond en de architect officieel aan het project zit, is het eigenlijk tijd voor het echte werk.

Wat een architect als tweede moet doen, is de ligging van het gebouw onderzoeken, en de afmetingen in de gaten houden. Een architect mag geen gebouw van twintig meter neer zetten als er maar tien meter grond beschikbaar is, bijvoorbeeld. Nadat dit gebeurt is, is het tijd voor een schets. Wat zijn de wensen van de bewoners en wat mag er absoluut niet? In een kleine schets wordt het ongeveer duidelijk hoe het gebouw er uit moet zien, zonder nog te denken aan de precieze details. Na een schets, komt een voorlopig onderwerp. Dit is meestal al 3d, en hier wordt al rekening gehouden met kleine details, zoals lampen, maar ook bijvoorbeeld de trap, met daarbij de trapleuning en de balustrade. Hierna is het tijd voor het eind ontwerp.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lamiwood.nl

Dit vind je misschien ook leuk...