Yvonne Sabrina
Image default
Meubels

Interieuradvies: meer sfeer in de woonkamer

Als je vraagt wat mensen anders willen aan hun interieur, is het antwoord vaak “meer sfeer”. Hoe krijg je dat voor elkaar? In deze blog vind je interieuradvies voor meer sfeer, warmte en gezelligheid in huis.

 

1: Warme kleuren

Warme kleuren zijn essentieel voor een sfeervolle woonkamer. Je kan bijvoorbeeld meubels met warmere kleuren nemen of gewoon de muur een mooie donker rode of oranje kleur geven. Je kan daarnaast ook accessoires nemen waar deze kleuren in terugkomen.

 

2: Zachte vormen

Wat ook onmisbaar is bij interieuradvies zijn ronde vormen. De meeste mensen gaan voor vierkante of rechthoekige meubels en accessoires. Dit geeft alleen minder snel een gezellig gevoel. Voeg daarom ook ronde items toe, die maken de ruimte zachter en gezelliger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rond tapijt of een ronde tafel.

 

3: Zachte texturen

Voeg zachte texturen toe. Die hebben geven je een aangenaam gevoel, zelfs als je ze alleen maar ziet. Hierbij kan je denken aan zachte kussens, een gezellig dekentje op de bank en natuurlijk een donzig tapijt.

 

4: Neutrale of warme verlichting

Als we het over interieuradvies hebben, mag verlichting zeker niet ontbreken. De juiste kleurtemperatuur is onmisbaar voor een fijne sfeer. Te koude verlichting zorgt namelijk voor een zakelijker gevoel. Als je meer sfeer wilt kan je het beste gaan voor verlichting van tussen de 2700 en 3000 kelvin.

 

5: Sfeerlampen en dimlampen

Het gaat niet alleen om de kleurtemperatuur van je lampen. Als je alleen maar een hanglamp hebt zonder dimmer, is een gezellig sfeertje ’s avonds een stuk lastiger. Ga daarom voor dimlampen en sfeerlampen. Zo creëer je makkelijk een aangename sfeer.

 

6: Kaarsen

Een inkoppertje, maar toch willen we deze tip niet overslaan: zet kaarsen neer. Die kleine vlammetjes brengen enorm veel gezelligheid. Het is leuk om meerdere kaarsen bij elkaar te zetten. Ga je hiervoor? Match dan verschillende, hoogtes, vormen en kleuren voor een speels effect.

 

7: Wanddecoratie

Niet zo ongezellig als grote kale wanden. Bij interieuradvies mag wanddecoratie daarom niet ontbreken. Denk aan een wandtapijt, posters of schilderijen. Hierbij kan je ook weer de ronde vormen laten terugkomen.

 

8: Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven meteen meer sfeer. Denk aan hout, riet, zeegras of bamboe. Dat kan je op verschillende manieren toepassen. Je kan het groot aanpakken met houten meubels of een houten vloer, maar het kan ook met kleine items. Denk bijvoorbeeld aan gezellige rieten manden of een lampenkap van zeegras.