Yvonne Sabrina
Image default
Electronica en Computers

Met correct licentiebeheer kunt u zorgeloos ondernemen

Het licentiebeheer binnen uw onderneming moet altijd op orde zijn. Als dat niet zo is loopt u het risico een boete te krijgen voor het illegaal gebruik van software. Ook als u een eenmanszaak heeft en vooral thuis werkt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen illegale software op uw laptop heeft staan. U kunt hier flinke problemen mee krijgen als instanties u vragen aan te tonen dat u bijvoorbeeld legaal gebruik maakt van een tekstverwerkingsprogramma, een spreadsheet of presentatiesoftware. Onafhankelijk ICT advies kan hierbij zeer welkom zijn. Als u zelf onvoldoende kennis van zaken heeft is het aan te raden hiervoor de hulp van een externe deskundige in te roepen.

Laat uw licentiebeheer over aan de deskundige

Als u het lastig vindt om het beheer van de licenties binnen uw bedrijf zelf in de gaten te houden kunt u dit prima uitbesteden aan een deskundige zoals OnnIT. Zij zorgen ervoor dat uw licenties altijd actueel zijn en dat u dus geen problemen krijgt met verlopen rechten of programma’s waarvoor het gebruik nooit goed is geregeld. Sommige licenties koopt u voor zolang u de software gebruikt, maar er zijn ook programma’s waar u dit jaarlijks dient te regelen. Een goed voorbeeld van dit laatste is een virusscanner. Met onafhankelijk ICT advies op maat voor uw bedrijf bent u altijd op orde met uw licenties.

Wie kan mij helpen mijn licenties goed te regelen?

Wilt u zich volledig op het ondernemen kunnen richten en zich geen zorgen maken over licentiebeheer? Neem dan contact op met OnnIT. Zij kunnen u voorzien van onafhankelijk ICT advies over het correct regelen van het gebruik van uw software. Zij houden bovendien voor u in de gaten of licenties wellicht verlopen zijn of binnenkort verlopen. U heeft hierdoor nooit meer problemen met het onbedoeld illegaal gebruiken van bepaalde programma’s op uw computers. Voor onafhankelijk ICT advies betaalt u altijd een scherp en marktconform tarief. Informeer naar de mogelijkheden van licentiebeheer, u vindt de contactgegevens op de website.