Yvonne Sabrina
Image default
Eten en drinken

Waarom een kerntemperatuurmeter gebruiken?

Waarom u echt een kerntemperatuur meter nodig heeft

Goed koken is een kunst die vaardigheid en talent combineert. Geweldige chef-koks over de hele wereld vertrouwen op hun gereedschappen en apparatuur voor een geweldige eetervaring. Een van de grootste uitvindingen in de keuken is de vleesthermometer. Door het gebruik ervan weet u precies wanneer uw vlees gaar is en volgens welke specificaties. Een kerntemperatuurmeter is een apparaat dat de interne temperatuur van het vlees meet om de gaarheid te bepalen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende versies. Sommigen hebben sondes, anderen niet. De meeste hebben een display, digitaal of analoog, waar u de temperaturen kunt aflezen.

Wat kan de vleesthermometer voor u doen?

Bij het koken van vlees is gaarheid van noodzakelijk. De focus ligt op de textuur, malsheid en sappigheid. Vlees is een product, de manier waarop u het gaar krijgt en veilig serveert, is een uitdaging.

Veilig vlees serveren

Veiligheid staat voorop, daarom koken we of braden we voedsel. Daar u geen controle hebt over hoe het eten wordt geproduceerd of waar het allemaal geweest is voordat het in uw keuken terechtkomt, moet u ervoor zorgen dat u er alles aan doet om veilig vlees te serveren. Koken op de juiste temperatuur en gedurende de juiste tijd. Verschillende bacteriën en door voedsel overgedragen pathogenen bezwijken onder verschillende temperaturen. Niet al het vlees is gelijk gemaakt. Ondanks de algemene overtuiging dat gevogelte sneller gaar is dan rundvlees of schapenvlees, is de temperatuur die nodig is om bacteriën die in het vlees aanwezig kunnen zijn te doden, hoger bij kip dan bij rundvlees. Een kerntemperatuurmeter zorgt ervoor dat u niet moet gissen wanneer de temperatuur aan de binnenkant hoog genoeg is. De thermometer geeft u nauwkeurige metingen voor elk type vlees. Een thermometer is vooral handig als u commercieel vlees klaarmaakt in een hotel of restaurant, maar ook thuis moet u altijd veilig koken, bakken en braden. Het geeft u het vertrouwen dat u op een veilige manier de sappigste steak van de stad serveert. Zonder de thermometer kunt u alleen maar hopen dat u alle bacteriën hebt gedood. Als u grote steaks, zoals ribeye, is het giswerk gewoon te groot om te doorgronden wanneer het in de kern zijn temperatuur bereikt heeft.

Kwaliteitsvlees serveren

Veel factoren bepalen de kwaliteit van uw vlees. De meest kritische factor is het gemiddelde vinden. U wilt dat het vlees precies goed gaar is of het net niet te gaar maken, waardoor de smaak vertroebelt. U wilt zeker niet dat de mensen een rauw gevoel in hun mond krijgen. Vlees kookt in fasen, als u een signaal mist dat het vlees klaar is, kan het gaan uitdrogen. Droog vlees biedt niet het volledige resultaat dat elke chef of hobbykok wil bereiken. Het vlees te vroeg verwijderen kan zelfs erger zijn dan te gaar voedsel. Wanneer u verschillende soorten vlees tegelijkertijd bereidt, is het moeilijk in te schatten hoe lang ze allemaal moeten bakken. Lamsbout, gevogelte, rundvlees en ander vlees hebben verschillende gaartijden. Bovendien kan de kleur misleidend zijn, vooral bij bewerkt vlees. U kunt op een thermometer vertrouwen voor een betrouwbare aanwijzing van gaarheid. Een vleesthermometer laat u weten wanneer de hitte de diepste delen van uw kalkoen bereikt en u hoeft het niet te snijden om het daarna te repareren. De truc om deze thermometers veilig te gebruiken, ligt bij het type dat u hebt gekocht. Over het algemeen is uw thermometer ovenvast of direct afleesbaar. Welke optie u ook kiest, zorg ervoor dat u botten en vet vermijdt op de plaats waar u meet. Bij hoge temperaturen die de gaarheid bepalen, is het vet al gesmolten, waardoor de omliggende delen koeler blijven dan de rest van het vlees. Botten zijn betere geleiders van de hitte van dat vlees, en u krijgt ongetwijfeld valse metingen als de naaldachtige sondes het bot raken.

In onze shop hebben we verschillende soorten thermometers. Bekijk ons aanbod en plaats de thermometer die u wenst in uw winkelmandje.

https://www.thermapen.nl/