Yvonne Sabrina
Image default
Sport

Yogavakantie: 7 ultieme bestemmingen voor

Wij van Yoga Regio vinden dat reizen een tijd is om uit je comfortzone te stappen en nieuwe bezienswaardigheden en culturen te ontdekken en een ervaring te creëren waar je van kunt groeien en die je bijblijft. Dus zoek eens iets anders dan Yoga in Almere of Yoga Amersfoort. Met de stijgende wereldwijde populariteit van yoga, hoeven we niet langer te stressen over het inpakken van een yogamat – je kunt een verscheidenheid aan yoga-ervaringen in het buitenland vinden, variërend van all-inclusive retraites tot drop-in lessen. Ontwerp en ervaar uw yogareis in het buitenland door deze unieke bestemmingen te verkennen om contact te maken met uw beoefening en u onder te dompelen in een andere cultuur.

Sri Lanka

Het Zuidoost-Aziatische eiland Sri Lanka is een ongelooflijke bestemming voor biodiversiteit en yogadiversiteit. Het eiland is gemakkelijk te bereizen (per tuk tuk of trein), en yoga is gemakkelijk beschikbaar in de bergachtige steden Kandy en de surf- en yogahotspot aan de zuidkust, ook populair bij surfers. Vul uw training aan met heerlijke ochtendmoringa – een lokale traditionele superfood – en eierhoppers, een andere delicatesse.

Gili eilanden, Indonesië

Gili Trawangan (bekend als “Gili T”), een van de drie Gili eilanden, mag niet worden overschaduwd door het yogagecentreerde Bali en biedt een verscheidenheid aan yoga-ervaringen. Met minder bezoekers dan yoga hotspots als Ubud, is Gili T populair om te snorkelen en te duiken – dus ook buiten de mat valt er veel te ontdekken! De eilanden zijn per boot bereikbaar vanuit Bali of Lombok.

Cornwall, Verenigd Koninkrijk

Het graafschap Cornwall in Engeland is een populaire bestemming voor Britten om honderden zandstranden te ontdekken, te surfen, yoga te beoefenen en een Cornish pasteitje te eten. De oprichting van surfen cultuur heeft natuurlijk toegestaan een yoga-cultuur te bloeien. Immers, welke surfers niet nodig een post-golf vangen stretch? Ze hebben ook geweldig Cornish ijs de moeite waard proeven!

Dharamsala, India

Dharamsala ligt aan de voet van de Dhauladar bergketen in Himachal Pradesh. Het gebied bestaat uit een paar belangrijke epicentra: Dharamsala, McLeod Ganj, Dharamkot en Bhagsu. Een van de juweeltjes van Noord-India, de stad Dharamsala, is ironisch genoeg de stad waar de minste bezoekers komen. Ongeveer 5 kilometer verder op de weg ligt de belangrijkste toeristische trekpleister: McLeod Ganj, de thuisbasis van de Dalai Lama.

Dharamkot en Bhagsu zijn beide kleinere steden op de weg van McLeod Ganj en ideaal voor yogi’s die de drukte willen ontvluchten. De natuur is hier dramatisch en overvloedig met wandelingen, trektochten en trektochten op elke hoek. Dharamsala voorziet in vele behoeften en is een ideale plek om yoga te beoefenen.

Peru

Peru is een steeds populairdere plek voor yogi’s om zich terug te trekken en naartoe te reizen. Met opties voor avontuurlijke wandelingen naar de beroemde Macchu Picchu site, vegetarische kooklessen, prachtige wandelingen in de natuur en schattige lama’s, is het echt een unieke plek om yoga te ontdekken en te ervaren. Daag jezelf uit door een les Spaans te volgen – je zult jezelf verbazen!

Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai, gelegen in het noorden van het land, is een cultureel centrum van Thailand met meer dan 300 wats (boeddhistische tempels), prachtige natuur en de kans om Aziatische olifanten te zien. Wanneer u geen yoga beoefent of mediteert, kunt u zich laten verwennen met een traditionele Thaise massage, die in veel opzichten al een yogabeoefening op zich is. En vergeet niet om Kao Soi te proberen, een smakelijk, lokaal gerecht dat u tijdens uw avontuur zal ondersteunen.

Zanzibar

Vlak voor de kust van het vasteland van Tanzania ligt het prachtige eiland Zanzibar, de geboorteplaats van Fred Mercury en een unieke plek om yoga te beoefenen. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en specerijen, en die witte zandstranden maken het ook een ongelooflijke plek om yoga te beoefenen en te genieten. Het eiland is een smeltkroes van culturen.

 

Dus naast je standaard yogastudio in Enschede of je yogales in Tilburg, moet je deze locaties écht een bezoeken!