Yvonne Sabrina
Image default
Woning en Tuin

De voordelen en mogelijkheden van een latex matras!

Wat is een latex matras?

 
Latex matrassen zijn een matrassoort waarbij het hoofdbestanddeel gemaakt is van rubbermateriaal. Wie kiest voor een matras van latex, heeft de garantie dat hij/zij op een matras slaapt met een hoog ligcomfort. Matrassen met latex als basis hebben enkele voordelen die zeer interessant zijn voor wie baat heeft bij een goede en ongestoorde nachtrust.

 

Een matras van latex: Een slimme keuze!

 
Zonder twijfel is het grootste voordeel van een latex matras de flexibiliteit. Deze matrassoort past zich perfect aan het lichaam aan en zorgt ervoor dat het gewicht dat hierop wordt uitgeoefend goed verdeeld wordt en voldoende ondersteuning krijgt. Een ideale materiaalsoort dus om op te slapen.

Een tweede, bijkomend voordeel is het feit dat matraslatex een voordelige keuze is.Dit type matrassen is prima betaalbaar voor het comfort dat je er als gebruiker voor terugkrijgt.

Als derde plus geldt dat wanneer je last hebt van allergieën, latex een perfecte keuze voor jou is. Verder is dit soort materiaal een natuurproduct: als je kiest voor natuurlatex matrassen bestaat het materiaal voor minimaal 40 procent uit natuurlijk materiaal. En ten vijfde, ook dat is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt voor de kritische consument, gaan matrassen die vervaardigd zijn uit latex lang mee. Je kunt rekenen op een levensduur van minimaal tien jaar tot wel vijftien jaar. Ten slotte nog deze pro: matrassen van latexmateriaal werken brandvertragend en zijn dus veilig in gebruik. 

 

Bekijk nu ons matrassenaanbod online

 
Ga ook voor het liggemak en optimale comfort van latex. Bekijk het aanbod matrassen van kokbedden online en besteld met een paar klikken op de knop jouw ideale matras online!