Yvonne Sabrina
Image default
Woning en Tuin

Een Duitse keuken kopen: hier moet je op letten

Ben jij al bekend met het fenomeen Duitse keuken kopen? En nee, dan bedoelen we niet braadworst en zuurkool. We bedoelen fysieke keukens.Die ruimte bij jou in huis, waar je je maaltijden bereidt en opslaat. Genoeg meligheid. In Nederland staat het keukenmodel van onze Oosterburen vooral bekend als degelijk en betrouwbaar. Duitsland is natuurlijk een industrieel en vooruitstrevend land. Bijna alles Duits mag degelijk genoemd worden.

Duitse keuken kopen: waar komen ze vandaan?

Opvallend weetje: de meeste keukens die je hier in Nederlandse huizen vindt, worden in Duitsland gemaakt. Wat dat betreft zijn Duitse keukens een echt standaard begrip geworden hier. Nederland staat sowieso wel bekend om zijn uitgevoerde en praktische keuken. Termen als luxe, landelijk en modern zijn hier helemaal op zijn plek. Als je een Duitse keuken wilt kopen, zul je al snel merken dat je behoorlijk wat kanten op kunt. In Duitsland maken ze van alles.

Allerlei verschillende stijlen

Een Duitse keuken kopen, staat niet gelijk aan het kopen van een keuken in Duitse stijl. Alle stijlsoorten kunnen in Duitsland geproduceerd worden en “Duits” heten. Zelfs een keuken in Italiaanse stijl kan een Duitse keuken heten. De keuken is “Duits” wanneer deze met ruwe materialen en producten uit Duitsland en door Duitse fabrieken is gemaakt. Wat voor stijl je ook kiest, je kunt ervan uitgaan dat de keuken van hoge kwaliteit is en een hoge mate van degelijkheid heeft.

Eindeloos combineren

Een Duitse keuken kopen en zelf combineren? Ook dat is mogelijk. Je kunt eindeloos losse onderdelen met elkaar combineren. Denk aan bepaalde keukenapparatuur en het werkblad waarop je een maaltijd voorbereidt. Ook de wasbak en afvoer zijn vrij samen te stellen. Je hebt veel mogelijkheden om te kiezen uit keukenfronten en keukenkastjes. Zelfs op het gebied van handgrepen is bij een specialist een Superkeukens ontzettend veel mogelijk.

En alles in verschillende stijlen

Een Duitse keuken kopen in een landelijke stijl? In een moderne stijl? Of in een industriële stijl? Het kan letterlijk allemaal. Je zult merken dat de losse keuze elementen vaak door één en dezelfde Duitse toeleverancier worden aangeleverd. Duitse keuken van bovenstaande specialist worden volledig gefabriceerd volgens ISO 9001:2000 norm. Dit houdt in dat de keuken aan de hoogste eisen op het gebied van proceskwaliteit en klantgerichtheid voldoet.

Online inspiratie opdoen en keukens samenstellen

Het fijne van de hier genoemde specialist is dat je uitgebreid online inspiratie kunt opdoen als je een Duitse keuken wil kopen. Je vindt verschillende fotoreeksen van Duitse keukens terug en kunt eventueel ook 3D je eigen keuken samenstellen en een goede eerste indruk krijgen.

De Duitse keukenmarkt

Een Duitse keuken weerspiegelt de Duitse keukenmarkt. In de praktijk staat een Duitse keuken kopen gelijk aan een goedkope keuken, van hoge kwaliteit. Op de Duitse markt liggen de prijzen meestal relatief vast en is er weinig ruimte om te onderhandelen. Dat is ook helemaal niet nodig, want de Duitse keuken is al goed geprijsd. Op productiegebied is er bijna geen volk dat aan de Duitsers kan tippen. “Duitse degelijkheid” is niet voor niets een begrip.