Yvonne Sabrina
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een website laten maken, wat kost dat?

De prijs van een website laten maken is niet zo voor de hand liggend als mensen zouden denken. Het hangt namelijk helemaal af van wat je nou precies zoekt voor een website. In deze blog zullen wij proberen enkele indicaties geven van wat jij zou kunnen verwachten als jij naar een bedrijf stapt om een website te laten maken.

Alle prijzen die hier staan zijn alleen een indicatie en het kan enorm verschillen van design bureau tot design bureau.

Starters

Meestal zijn Starters op zoek naar een toch wel hogere kwaliteit website maar nog steeds betaalbaar. Vaak wordt er dan gewerkt met een Template binnen een CMS. Dit betekent dat jij na het maken van de website zelf makkelijk dingen kunt wijzigen of toevoegen zelfs al heb je weinig kennis van programmeren. Behalve wat informatie zul je hoogstwaarschijnlijk een contact formulier hebben en niet meer dan 10 pagina’s. Dit soort website kun je al krijgen tussen de 750 en 1500 euro.

Klein bedrijf

Een klein bedrijf zoekt meestal net iets meer functionaliteit dan een Starter. Dit kan in de vorm van een geavanceerd offerte formulier of een bepaalde functie die niet erg standaard. Verder zullen er wat meer pagina’s op staan. Zo tussen de 15 a 50. Deze kost meestal net iets meer dan die van een Starter en afhankelijk van hoeveel complexer kan dit oplopen tot wel 4000 euro.

Middelgroot bedrijf

Dit kan van alles zijn en bevatten denk bijvoorbeeld aan een webshop of een nieuwswebsite waar vaker dingen op moeten geplaatst worden. Ook zit hier vaak een manier voor de klanten om in te loggen. Dit soort websites zijn meestal maatwerk en kunnen oplopen tot 100 pagina’s. Hier zitten vaak ook blog posts bij inbegrepen en periodieke artikelen. De prijs voor zo een website kan oplopen tot 15 duizend.

Groot bedrijf

Veel grotere bedrijven gebruiken alleen maar maatwerk en zelfs op maatwerk gemaakte CMS systemen hier valt erg moeilijk een prijskaartje aan te liggen want sommige bedrijven betalen wel eens miljoenen euro’s voor een website. De duurste domeinnaam, dus alleen de naam was 872 miljoen dollar.

https://www.jkc-media.nl/kosten-website-laten-maken/