Yvonne Sabrina
Image default
Dienstverlening

In het juiste interieur kunnen betonnen aanrechtbladen de inruilwaarde van het huis direct verhogen

In een geschikte woning kunnen betonnen aanrechtbladen de inruilwaarde van de woning verhogen omdat het wordt gezien als een hoogwaardig materiaal, vergelijkbaar met het aanrechtblad van kwarts of natuursteen. Werkbladen die gemaakt zijn van beton zien eruit als massieve platen, maar in werkelijkheid zijn ze meestal maar een paar centimeter dik. De illusie dat het veel dikkere bladen zijn, wordt meestal veroorzaakt door de randen van het beton op het werkoppervlak. Dit betekent er bijvoorbeeld een fijne betonverf op een houten frame wordt gegoten, zonder dat dit er nep uit komt te zien.

 

Het aanrechtblad kan wel aardig wat wegen

Toch is het aanrecht nog steeds zwaar. Dit betekent dat installateurs soms een kast waar het blad op komt te liggen moeten versterken, en soms zelfs de vloer versterken om een aanzienlijk gewicht te dragen. Hoewel deze werkbladen van beton soms ter plaatse worden gegoten en gegoten, worden ze meestal in winkels geproduceerd nadat een technicus de ruimte in uw keuken nauwkeurig heeft opgemeten en alle afwerkingsopties met u heeft besproken

 

Maak betonnen aanrechtbladen na fabricage volledig uitgehard

Maak tijdens het maken van de betonnen aanrechtbladen een mal en giet deze op het aanrecht, met eventuele uitsnijdingen, kleurstoffen of supplementen in de gootsteen. Tijdens het fabricageproces wordt het aanrechtblad meestal versterkt met een soort carbon of metaalgaas om het sterkte en stijfheid te geven. Na fabricage is het geheel volledig uitgehard en kan het oppervlak van de betonnen aanrechtbladen worden geslepen en gepolijst tot elk gewenst oppervlakte-effect. De kit is meestal een zeer harde epoxyhars. Na uitharding en voltooiing zal het installatieteam het aanrecht zorgvuldig afleveren en op de werf installeren.

 

Op deze manier kunt u betonnen werkbladen het beste onderhouden

Ervan uitgaande dat het werkoppervlak in eerste instantie is afgedicht met een hoogwaardige kit, vereist continu onderhoud slechts elke 9 tot 12 maanden een goede lakverzegeling op waterbasis.
Jaarlijkse afdichting zorgt ervoor dat het oppervlak vlekbestendig is en verkleint de kans dat betonnen werkbladen na verloop van tijd scheuren.