Yvonne Sabrina
Image default
Telefonie

Maak regelmatig je telefoonhoesje schoon

Onze smartphones worden bijna constant gebruikt – we halen ze meerdere keren per dag uit onze broekzak om Whatsapp en e-mails te checken, iets op internet op te zoeken, foto’s te maken, games te spelen en nog veel meer. Tijd en plaats zijn meestal niet relevant, de telefoon is onze constante metgezel. Het komt dus ook regelmatig voor dat we onze mobiele telefoons gebruiken met ongewassen of bezwete handen en ze op vuile oppervlakken buitenshuis plaatsen. Het resultaat zijn vlekken, strepen of vergeling op wat waarschijnlijk het belangrijkste smartphone-accessoire is: een telefoonhoesje iPhone 12. Maak daarom niet alleen de telefoon zelf schoon, maar ook het smartphonehoesje regelmatig. Dit is om verschillende redenen handig en belangrijk.

Waarom zou je een smartphone hoes schoonmaken?

Doorzichtige telefoonhoesjes zullen na verloop van tijd geel worden. De reden hiervoor is niet alleen vuil, maar ook UV-licht, zweet en vet. Ernstige gelige verkleuringen zijn soms helemaal niet meer schoon te maken! De meest voor de hand liggende reden is dan ook dat vuile of vergeelde telefoonhoesjes er gewoon lelijk uitzien, en dat willen we niet. Hoewel een smartphone en hoesje “slechts” producten zijn, kan er toch aandacht worden besteed aan een beetje esthetiek, nietwaar? Omdat we onze smartphones zo vaak gebruiken en het toestel voor iedereen zichtbaar is in je omgeving, is het bijna een soort “kijk mij nou” showcase van hoe goed we omgaan met onze waardevolle spullen. En dan mag je heus wel laten zien dat jouw smartphone én hoesje er tiptop uitzien!

Zo komt een hoesje van vlekken en strepen af

Ga voor het schoonmaken van je telefoonhoesje altijd voorzichtig te werk met zachte doeken en borstels en gebruik alleen milde zeep, dus nooit agressieve schoonmaakmiddelen. Kunststof hoezen, softcases of dit iPhone 12 hoesje met koord zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Voor telefoonhoesjes van leer of hout is het beter om houtverzorgingsproducten of leerreinigers te gebruiken. Hoesjes voor smartphones maak je het best schoon met lauw water en een spons. Voor hardnekkig vuil kun je ook vochtige doekjes of isopropylalcohol gebruiken. Isopropanol wordt vaak gebruikt voor reiniging en desinfectie. Je moet bij het schoonmaken van je mobiele telefoonhoesje uit de buurt blijven van glasreinigers, ammoniak en andere oplosmiddelen.