Yvonne Sabrina
Image default
Telefonie

Wat zijn Apple Airpods?

Airpods zijn de nieuwste oortjes van Apple, die een nog beter muziekgevoel geven en het makkelijker maakt om gesprekken te voeren. Het grootste verschil met de voorganger van de airpods, de earpods, is dat deze nieuwe oortjes draadloos zijn. Geen vervelende kabel dus meer. Ondanks het kleine formaat, beschikken de oortjes over de laatste technologieën. Daardoor geniet je nog steeds van muziek en films met de hoogste kwaliteit audio. Ook filteren de oortjes extern geluid, zodat je alleen maar het geluid uit de oortjes hoort.

Oplaadcases en airpods hoesjes

De airpods worden in een oplaadcase geleverd, waarin de airpods kunnen worden opgeladen. Ook is het mogelijk om zelf een airpods hoesje te kopen. Daardoor bepaal je zelf van welk materiaal het airpods hoesje is gemaakt en welke kleur en print je erop wilt hebben. Airpods hoesjes zijn al verkrijgbaar vanaf tien euro.

Er zijn twee verschillende soorten oplaadcases. Eentje werkt via een kabel en de andere is draadloos. Maar hoe zit het dan met de gebruiksduur? Met volledig opgeladen airpods, kun je 5 uur naar muziek luisteren of 3 uur gesprekken voeren. Wanneer de airpods bijna leeg zijn, krijg je in je oortjes een bepaalde toon te horen. Na de tweede toon zal de airpods connectie worden verbroken.

De airpods aan apparaten koppelen 

Het is heel eenvoudig om je airpods met je iPad of iPhone te verbinden. In de oplaadcase zit een verbindknop. Druk deze in en zoek op je telefoon of iPad naar beschikbare apparaten. De oortjes zullen snel zichtbaar worden. Eenmaal verbonden kun je ook makkelijk met Siri communiceren. Ook is het mogelijk om de airpods met je iMac computer of Apple Watch te verbinden. Zorg ervoor dat externe apparaten gevonden mogen worden door de iMac of Apple Watch. Druk dan weer op de verbindknop in de oplaadcase om de apparaten met elkaar te verbinden,