Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

Hoe gebruik je de wetsteen?

Net als bij aanzetstaal is het ook belangrijk om de juiste hoek voor de slijpsteen te gebruiken. Hiervoor zijn stabiele handen belangrijk, of je gebruikt slijphulpmiddelen. Dit zijn metalen clips, die meestal voor elk merk anders zijn om een ​​vaste hoek te garanderen. Bereid de steen voor voordat je begint met slijpen. Dit kan worden bereikt door het in water te doen of er olie of water over te sprenkelen.

Plaats de steen op een stevige ondergrond. Ik gebruik altijd een vochtige doek en druk deze stevig op het aanrecht. Hierdoor ontstaat er een vacuüm en kan de wetsteen beter op zijn plaats blijven. Plaats de steen met de gewenste kant naar boven. Plaats nu de rand van het mes in een rechte hoek op de steen. Als u niet weet welke hoek u moet gebruiken, zoek dan uw slijpstenen set op internet op om de juiste hoek te bepalen. De meeste messen lopen taps toe tussen 15 ° en 20 °. De slijphoek van Japanse zwaarden is kleiner dan die van westerse zwaarden.

Als de hoek goed is, beweeg je het mes naar de steen. Doe dit een paar keer, en draai dan het mes om om de andere kant puntig te maken. Het is belangrijk om het mes van hiel tot punt te slijpen. Als laatste handeling draai je het mes opnieuw en trek je het licht op de steen om de laatste braam te verwijderen.

https://www.vdnkitchen.nl/collections/wetstenen-set