Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

Wordt Zoetermeer je nieuwe woonplaats?

Vroeger was Zoetermeer nog een klein dorp gelegen in de provincie Zuid-Holland. Tegenwoordig is dit allang niet meer aan de orde en maakt deze gemeente deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. In 2020 telde de gemeente meer dan 125000 inwoners. In de gemeente is van alles te doen en kan er dus goed gebruik worden gemaakt van de vrije tijd. De afgelopen jaren is de plaats in populariteit enorm toegenomen. Hierdoor, is de plek ook veel interessanter en aantrekkelijker geworden om te gaan wonen. In deze blog wordt hier meer informatie over gegeven.

Zoetermeer een grote stad bij Rotterdam

De stad van Zoetermeer geeft enorm veel mogelijkheden tot het ontdekken van verschillende winkels. Onder andere grote namen als: Mediamarkt, H&M, Footlocker en Douglas zijn hier gelegen. Vooral deze grote winkels zijn gelegen in een groot shoppingscenter dat de naam Stadshart heeft. In dit center liggen ongeveer 150 winkels waaronder de voorheen genoemde grote namen. Buiten deze winkels liggen er 57 horecagelegenheden waar gegeten of gedronken kan worden.

Zoetermeer heeft veel bezienswaardigheden

Als je geen fan bent van drukke shoppingscentra kun je in Zoetermeer toch goed tot rust komen. Zo zijn er in Zoetermeer veel bezienswaardigheden en monumenten gelegen. Deze bezienswaardigheden en monumenten liggen door de hele stad verspreidt en kunnen daardoor gecombineerd worden tot een grote culturele wandelroute. Dit alles zorgt voor ideaal dagje uit voor de cultuurliefhebber.

Wonen in Zoetermeer heeft meer voordelen

Veel grote en drukke plekken of steden hebben geen of weinig mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte. Het maken van een rustige wandeling kan daardoor een hele uitdaging zijn. Bij Zoetermeer is dit niet het geval en kan er makkelijk worden ontsnapt aan deze drukte. Je kunt er onder andere een stadspark vinden. De stad is dus omringd met natuur waar je in alle rust kunt genieten.

Grofvuil in Zoetermeer en omgeving

Het kan in veel steden een hele opgave zijn om het grofvuil te laten ophalen. Onder andere in Maastricht gelden al jaren scherpe regels. Hierdoor wordt het moeilijker om periodiek dit vuil te laten ophalen. Binnen Zoetermeer heb je hier minder last van en kan het makkelijker worden opgehaald. Het grofvuil Zoetermeer wordt geregeld door de gemeente en externe bedrijven.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/

Gerelateerde artikelen

Zet die meldingen nu gewoon uit

Rvs persen om je afval te reduceren

Hoeveel is er in de omloop?