Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

De verschillende modellen van het merk Veja

Over het algemeen zijn er veel verschillende schoenen zijn die toch ergens op elkaar lijken. De merken brengen een hoop modellen van schoenen op de markt, maar die van Veja zijn toch net even wat anders dan de meeste schoenen. Dit merk is namelijk niet alleen gericht op het maken van zoveel mogelijk winst. Ze zijn voornamelijk bezig met het verbeteren van werkomstandigheden voor de mensen die in landen wonen waar dit nodig is. Daarnaast produceren ze duurzame schoenen.

De V-10 schoenen van het merk Veja

Veja is alweer bijna 16 jaar geleden ontstaan en voor het tienjarige bestaan hebben ze een nieuw model schoenen op de markt gebracht. Deze Veja heren sneakers zijn volledig gemaakt van biologisch en duurzaam materiaal. De V-10 schoenen van Veja zijn de eerste echte bekende schoenen van het merk Daarnaast is de schoen erg bijzonder doordat het van leer en rubber is gemaakt. Wel zal de leren schoen goed moeten worden ingelopen. Door het materiaal waarvan het gemaakt is zal het aan het begin nogal stug aan kunnen voelen. De schoen is als origineel in een witte kleur op de markt gebracht. Verder hebben ze een ronde neus en een vrij hoge zool. De schoen heeft een vrij retro uitstraling met toch ergens een sportieve kant.

De Wata Canvas schoenen van Veja

De meeste schoenen van het merk Veja die op de markt zijn gekomen tot aan het jaar 2021 zijn voornamelijk gemaakt van leer. Omdat de schoenen zoveel mogelijk worden gemaakt van biologische verantwoorde producten, is er een stuk minder ruimte om andere schoenen te produceren. Toch is het met de Wata Canvas schoenen gelukt om een schoen te ontwerpen van een ander materiaal. De schoen die bekend staat onder de naam Wata Canvas is vertaald vanuit het Japans katoen. Dat dit model is gemaakt van katoen is erg bijzonder, zeker als je naar de rest van het assortiment van Veja kijkt.

De Esplar Low Leather schoenen van Veja

De Esplar Low Leather schoenen zijn in 2011 op de markt gekomen. Het paar schoenen is vernoemd naar de Braziliaanse producent NGO die al sinds het begin van de onderneming helpt bij het produceren van de schoenen van Veja. Dit bedrijf biedt hulp aan de families die biologisch katoen produceren, wat Veja voor haar schoenen veel nodig heeft gehad. De schoen zelf is voornamelijk gemaakt van leer en deels van biologisch rubber. De Esplar Low Leather is een wat lagere uitvoering en krijg hierdoor een wat discretere en subtielere uitstraling. Het grote percentage zorgt er wel voor dat de schoen goed ingelopen moet worden.