Yvonne Sabrina
Image default
Woning en Tuin

Praktische tips voor het kopen van een goede bureaustoel

De meeste mensen weten wel dat het belangrijk is voor je rug en spieren om over een goede bureaustoel te beschikken. Ook qua comfort zijn er veel verschillen tussen verschillende merken, zelfs tussen de verschillende types van hetzelfde merk. Daarom zal ik jullie hier enkele tips geven voor het kopen van jouw bureaustoel!

1. Proefzitten is het begin

Ik ben ervan overtuigd dat je nooit een goede stoel kan kopen, zonder hem eerst uit te testen. Hiermee wil ik niet zeggen dat je geen goede stoel online kan kopen, je moet er enkel op letten dat je hem eerst mag uitproberen. Ook kan je in de winkel gerust een stoel uittesten en thuis dezelfde stoel bestellen in jouw favoriete kleur, wanneer de winkel deze niet aanbiedt. Ga in een houding zitten zoals je thuis zou werken. Op deze manier weet je direct of deze stoel comfortabel zit.

2. Denk na over welk type stoel je wil

Mensen die vaak vele uren aan hun bureau doorbrengen, zoals bijvoorbeeld gamers, zullen gebaat zijn bij de typische gaming stoelen. Maar ook voor mensen die van thuis uit werken en daarmee vele uren in hun bureaustoel doorbrengen, kunnen misschien best kiezen voor dat type stoel. Het grote voordeel is dat de rugleuning extra wordt verhoogd, daardoor krijgt je nek ook extra steun wanneer je naar je scherm staart. Test ook uit of de rugleuning voor jou persoonlijk niet te hoog of te laag komt.

3. Een ergonomische stoel, of toch maar een gewone

Bij een ergonomische stoel, kan je kiezen op welke hoogte je de verschillende onderdelen plaatst. Zo kan je bijvoorbeeld de armleuningen en ook de neksteun instellen op de hoogte die perfect bij jouw lichaam aansluit. Echter is een ergonomische stoel wel een pak duurder dan de normale. Bekijk daarom of jij wel echt een ergonomische stoel nodig hebt.

4. Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Voor je je stoel aanschaft, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de stoel niet te duur betaalt. Een handig trucje daarvoor: wanneer je in de winkel de perfecte stoel voor jou hebt gevonden, ga je even naar Google en klik je op shopping. Wanneer je dan de exacte productcode ingeeft, zal je resultaten krijgen van veel winkels waar ze de stoel aanbieden. Zo vind je heel snel de laagste prijs. Sommige winkels bieden ook de laagsteprijsgarantie, dus dan kunnen ze meteen de prijs voor je verlagen voor je de aankoop doet! Ook kan deze functie je helpen indien je wil kijken of de fabrikant dezelfde stoel ook nog in andere kleuren heeft gemaakt. Je kan daarvoor ook steeds een kijkje nemen op de website van het merk zelf.

Ik hoop jouw volgende aankoop van een bureaustoel met deze tips veel vlotter verloopt. Hopelijk vind je zo de stoel die bij jouw lichaam past en ben je er zeker van dat je er niet teveel voor hebt betaald!