Yvonne Sabrina
Image default
Winkelen

Verlichting voor showrooms, waarop letten?

Veel bedrijven maken gebruik van showroomverlichting. Zeker als je als bedrijf een product wilt verkopen, is de juiste belichting in de showroom of winkel erg belangrijk. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de producten er extra goed uitzien, waardoor mensen sneller de producten kopen. In dit artikel lees je meer over showroomverlichting, het nut van showroomverlichting, welk soort verlichting er te vinden is en welke showrooms het meest gebaat zijn bij goede verlichting.

Het nut van goede showroomverlichting

Het gebruik van goede verlichting in de showroom kan enorme resultaten genereren als het gaat om aankoopgedrag. Vaak zit het hem bij klanten in de kleinste details tussen kopen en niet kopen. Showroomverlichting zorgt er in de eerste plaats voor dat de tentoongestelde producten sprankelen. Showroomverlichting verbetert dus de productprestaties. Als bedrijf wil je natuurlijk je product zo goed mogelijk tentoonstellen en zoveel mogelijk winst genereren. Showroomverlichting kan hierbij helpen. Wel is het zaak de verlichting aan te passen aan het product. Bijvoorbeeld als het gaat om een wastafel zie je die bijna nooit in natuurlijk licht, maar juist in kunstmatig licht. Door de showroomverlichting hierop aan te passen krijgt de klant een realistisch beeld over hoe het product er daadwerkelijk uitziet.

Welke soorten showroomverlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten showroomverlichting. Zo heb je onder andere railverlichting, LED spots en wandverlichting.

Railverlichting wordt vooral gebruikt in winkels. Het bestaat uit een lange stang ofwel rail, met daaraan verlichting bevestigd. Het voordeel van een railsysteem is dat je deze helemaal naar eigen wens in kunt stellen. Je hebt railsystemen, waarbij de lampen allemaal in 1 circuit zitten en je hebt railsystemen, waarbij de lampen los van elkaar bediend kunnen worden.

LED spots worden door erg veel showrooms ingezet. Dit komt, omdat ze erg veel mogelijkheden hebben. LED spots zijn vooral erg goed om dingen te highlighten. Als je meer op zoek bent naar algemene verlichting voor de showroom zijn LED downlights een erg goede optie.

Wandverlichting is zoals de naam al zegt aan de wand bevestigd. Wandverlichting kan zorgen voor een betere ambiance in de showroom. Ook hier kun je kiezen uit spots die richtbaar zijn of meer algemene verlichting.

Tegenwoordig bestaat bijna elke verlichting in showrooms uit LED verlichting. LED verlichting is namelijk de meest duurzame verlichting. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. 

Welke showrooms zijn vooral gebaat bij goede verlichting?

Je kunt stellen dat elke showroom waarin producten staan die verkocht moeten worden gebaat is bij goede verlichting. Toch is er wel een verschil. Vooral producten, waarbij uitstraling en uiterlijk een belangrijke factor spelen zijn gebaat bij showroomverlichting. Denk dan bijvoorbeeld aan autobedrijven, keukenbedrijven of badkamerverkopers. Deze producten worden voor een groot deel verkocht op basis van uitstraling en hoe mooi het product eruit ziet. Showroomverlichting kan ervoor zorgen dat deze producten net wat extra glinsteren, waardoor de klanten de knoop doorhakken en overgaan tot aankoop.