Yvonne Sabrina
Image default
Hobby en vrije tijd

Niet recycling maar upcycling

Wat is het

Upcycling is eigenlijk vergelijkbaar met recyclen maar dan anders. In plaats van iets helemaal af te breken om het dan opnieuw te gebruiken kun je ook een product een nieuwe bestemming geven. Hierdoor verleng je de levensduur van sommige van je producten, en kun je goedkoop leuke decoraties voor je huis regelen.

Plantenbakken

Een van de makkelijkste dingen om te upcyclen zijn plantenbakken. Want in principe kun je eigenlijk alles waar aarde in past en een plant in kan groeien gebruiken. Populaire items zijn. Wijnflessen, schoenen en laarzen voor kleinere potten maar ook oliedrums voor wat grotere bakken. Je kunt het zo gek niet bedenken en iemand heeft het waarschijnlijk al eens gebruikt als plantenbak.

Pallets

Een andere favoriet onder de Upcyclers is de europallet. Deze veelzijdige houten pallet wordt zonder veel moeite in de mooiste meubels omgetoverd. Met twee pallets en wat kussens kun je een palletbank maken. Leg ze naast elkaar en gooi er een matras op en je hebt een bed. Hang ze aan de muur en je hebt een mooie rustieke, je voelt hem al aankomen, plantenbak.

Kleren

Ook kleren worden steeds vaker geupcycled. Bedrijven zoals Urban outfitter kopen zelfs een hoop oude merkkleding en repareren ze of gebruiken ze voor een ander soort kleding. Dit zorgt niet alleen voor coole kleren maar het is ook nog eens duurzaam.

Servies

Servies is verassend veelzijdig in zijn upcycling mogelijkheden. Een oud bord dat er wel nog mooi uit ziet maar de rest van de set is al lang kapot? Hang het aan de muur voor decoratie. Een overvloed aan theekopjes? Gebruikt ze als plantenpotten voor binnenshuis. Een vork kan worden gebogen om een serviethouder te maken waar je in een winkel veel meer geld aan zou uitgeven.

Zo zie je maar, veel spullen die je normaalgezien zou weggooien kun je een mooie herbestemming geven door ze te upcyclen.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bank/