Yvonne Sabrina
Image default
Hobby en vrije tijd

Voordelige en ijzersterke zeilringen voor zeil, leer en textiel

 

De belangrijkste functies van zeilringen

Het fenomeen zeilring is algemeen bekend binnen bedrijven die zich bezig houden met het fabriceren van dekzeilen, tentdoeken en andersoortige zeilen die bevestigd moeten worden. Zeilringen zijn groot formaat ringen die in de hoeken van dekzeilen geplaatst worden en vaak ook extra over de lengte en breedte van dekzeilen.

De zeilringen hebben feitelijk twee functies. In de eerste plaats zorgen ze ervoor dat het zeil met touw, speciale haken of ander materiaal stevig aangetrokken kan worden. Denk aan een dekzeil van een vrachtwagen of een zeil dat je over een klein zwembad kunt leggen. Verder zijn de ringen bedoeld om te voorkomen dat het zeil bij het aantrekken gaat uitscheuren.

Ze verstevigen het gat waarin ze zijn aangebracht en zorgen er zo voor het zeil goed bevestigd kan worden en lang meegaat. Hierbij bestaat de ring uit twee losse componenten, die met een tang aan elkaar geklikt kunnen worden. Dit is belangrijk, omdat de ring dan superstrak vastzit en niet los kan raken.

Wat maakt een zeilring zo handig?

Het mooie aan zeilringen is, na het praktische gemak, de vele keuzemogelijkheden die je heb t als je een ring zoekt voor jouw dekzeil, tentzeil of voor een andere toepassing. Zo kun je gaan voor de kleinste varianten, die ook wel bekend staan als nestelringen. Maar bij zeilen is een grotere ring, een echte zeilring, noodzakelijk om te gebruiken.

Er zijn gelukkig uiteenlopende typen ringen te koop. Denk aan ronde ringen, ovalen ringen, ringen gemaakt van kunststof of juist zeilringen van rvs of metaal. Meestal kun je, bij goede leveranciers, ook nog kiezen voor een specifieke kleur, zoals grijs, zwart of een variant wit of bruin. En uiteraard zijn er qua ringen uiteenlopen groottes: er zijn ringen met een relatief kleine diameter tot grote ringen voor dekzeilen die met een dikker stuk touw of elastiek vastgezet moeten worden. In onze webwinkel vind je ongetwijfeld de zeilring waar jij naar op zoekt bent!