Yvonne Sabrina
Image default
Dienstverlening

Dit is waarom scheidingsmeditiation effectief is

Scheiden is een treurige zaak. Waar ieder stel trouwt met de oog op een eeuwig samenzijn, is dit helaas niet altijd het geval. Nog altijd houden 1 op de 3 huwelijken geen stand. Scheiden is een proces dat niet alleen emotioneel zwaar kan zijn, maar ook juridisch. Wil je al dat extra gedoe voorkomen? Kijk dan of scheidingsmediation iets is voor jullie. In dit blogartikel lees je waarom scheidingsmediation Harderwijk goed bij jou kan passen.

 

Onafhankelijk oordeel

Wanneer met denkt aan scheiden, denken veel mensen al aan een hoop juridisch gedoe en geruzie. Maar dat is nergens voor nodig. Middels mediation kan er een goede oplossing voor beide partijen worden gevonden. Het werk van een mediatior is om al onafhankelijk derde partij te kijken naar het conflict, in dit geval de scheiding. Er zal professioneel worden gekeken naar wat de mogelijkheden zijn en naar wat de beste opties zijn voor jullie zaak. De mediator zal met een onafhankelijk aanbod komen. Hier kunnen de twee partijen dan mee akkoord gaan en de mediator kan dit verder juridisch regelen. Gaat een partij of beide partijen niet akkoord met het advies van de mediator? Dan kan er altijd nog via de rechter de scheiding worden voortgezet.

 

Het voorkomt problemen

Iedereen wilt natuurlijk voorkomen dat een “gewone” scheiding uitmondt in een vechtscheiding. Medation kan daarom een goede optie zijn. Er wordt snel en onafhankelijk gekeken en een oordeel geveld. Zo voorkom je dat de scheiding eindeloos lijkt te duren en kun je de scheiding relatief snel regelen.

 

Voor welke stellen?

Scheidingsmediation is extra effectief bij stellen die op goede gronden uit elkaar gaan. Wanneer de sfeer nog altijd schappelijk is, kan deze manier van scheiden bijzonder effectief zijn. Maar eigenlijk is het voor elk stel een slimme start van het traject. Stel je kunt via mediation de scheiding regelen, is dit voor iedereen de beste keuze. Kijk daarom altijd of er een scheidingsmediation bureau bij jou in de buurt is voor hulp en advies.

Ben je woonachtig in Harderwijk of omgeving en ben je van plan om te gaan scheiden? Dan kan scheidingsmediation Harderwijk hét bureau zijn voor jou. Je kunt altijd gratis en vrijblijvend advies inwinnen bij scheidingsmediation Harderwijk of een kennismakingsafspraak maken.