Yvonne Sabrina
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over de levensduur en kosten van zonnepanelen

Groene energie wordt steeds belangrijker nu de prijzen van elektriciteit en gas omhoog gaan. Daarnaast raken de fossiele brandstoffen natuurlijk ook op. Het aanschaffen van zonnepanelen is echter een investering. De prijs van zonnepanelen aanleggen kan aardig hoog zijn, maar verdiend zich over de jaren terug. Daarnaast kan je ook in aanmerking komen voor een vergoeding in je gemeente als je zonnepanelen gaat installeren. Door een specialist in te schakelen kan je het juiste advies krijgen voor het investeren in zonnepanelen en extra informatie krijgen over de kosten en verdiensten. 

De kosten van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is niet goedkoop. Zo moet je niet alleen de installatie aanschaffen en de zonnepanelen kopen, maar ook het systeem laten installeren door specialisten. Dit vraagt in de meeste gevallen om maatwerk. Hier zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. Er zijn dus een aantal dingen waar je op moet letten. Voor een gemiddeld huishouden heb je 10 tot 12 zonnepanelen nodig voor de ideale stroomvoorziening. Dit kost gemiddeld tussen de 3500 en 5500 euro afhankelijk van de kosten. Dit is natuurlijk erg duur, maar in de toekomst kunnen de zonnepanelen snel worden terugverdiend. 

Het bedrijf Ecotec Solar schat dat je met de zonnepanelen die je kan aanschaffen op de website tussen de 5 en 7 jaar je geld hebt terugverdiend. Dit komt omdat de zonnepanelen een hoog rendement hebben en vrij lage installatiekosten hebben. De zonnepanelen van de website hebben een prestatiegarantie van 25 jaar, en voor de andere onderdelen 10 jaar. Dit betekent dat dus ook nadat je al je geld terug hebt verdiend door kan met geld besparen met je zonnepanelen. Dit komt natuurlijk omdat je een stuk minder energiekosten moet betalen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten meegerekend in de terugverdientijd. 

Het installeren van zonnepanelen is een hele klus. Het verhoogt echter ook de waarde van je woning. Ook als je van plan bent om te verhuizen tussen de 5 en 10 jaar is het verstandig om zonnepanelen te plaatsen. Het huis heeft namelijk een stuk beter energielabel omdat de energie door de zonnepanelen wordt opgewekt. Dit zorgt ervoor dat ook de nieuwe bewoner geen extra geld hoeft te bepalen aan een hoge energierekening. De waarde van het huis stijgt hierdoor flink. Het is dus nooit te vroeg of te laat om te investeren in het laten plaatsen van zonnepanelen op je woning. 

De zonnepanelen van Ecotec Solar

Zonnepanelen woning aanschaffen? Kies voor de zonnepanelen van Ecotec solar. Zo krijg je maar liefst een prestatiegarantie van 25 jaar, en voor andere onderdelen 10 jaar. De zonnepanelen zijn goed voor het milieu, en zorgen voor een lagere CO2 footprint van je woning. De panelen hebben een opbrengst tot 17% en hoger om ook het optimale uit de zonnepanelen te halen in situaties waar het ligt minder is. Op deze manier hoef je niet te veel geld te betalen voor je energierekening. Het is tijd om te investeren in een groener en duurzamer huishouden!