Yvonne Sabrina
Image default
Huishoudelijk

Drainage tuin zelf doen of laten doen?

Veel mensen hebben last van regenwater in hun tuin. Dit komt omdat het regenwater in iemands tuin niet altijd weg kan stromen. Als dit het geval is, kan het verstandig zijn om een drainage aan te leggen. Hierbij is het echter wel belangrijk om je eerst te bedenken of je deze zelf aan wilt leggen of dat je deze wilt laten aanleggen. Beide kan namelijk een goede keuze zijn om voor te gaan.

Zelf drainage aan leggen

Er zijn veel mogelijkheden drainage tuin. Dit komt omdat de drainage in je tuin een belangrijk onderdeel is van de tuin. Zonder een drainage heb je namelijk al snel het gevaar dat je hele tuin onder het water komt te liggen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat alle planten in je tuin dood gaan.

Het aanleggen van een drainage kan erg lastig zijn. Echter kun je het zo moeilijk maken als je dat zelf maar wilt. Er zijn namelijk veel verschillende opties als het gaat om drainage voor in je tuin.

Als je zelf een drainage voor in je tuin wilt aanleggen, kan een infiltratiekrat een goede optie zijn. Er zijn namelijk erg veel infiltratiekrat voordelen. Een infiltratiekrat is een soort buffer voor regenwater in je tuin. Dit zorgt er dan ook voor dat je tuin meer regenwater kan opnemen in plaats van dat dit op de aarde komt te liggen.

Een infiltratiekrat is een soort krat dat je op het laagste punt in je tuin in de grond plaatst. Al het water uit je tuin stroomt hier dan heen. Omdat het krat in de grond ligt, zorgt het er voor dat de grond al het regenwater kan opnemen. De grond kan vaak het regenwater niet in één keer opnemen. Hierom is een infiltratiekrat ook zo handig. Dit zorgt er namelijk voor dat de grond er een tijdje over kan doen.

Drainage laten aanleggen

Je kunt er ook voor kiezen om drainage aan te laten leggen. Dit kun je laten doen door een professioneel bedrijf. Een professioneel bedrijf weet wat ze aan het doen zijn. Als je heel erg veel last hebt van regenwater in je tuin, kan het daarom ook een goede keuze zijn om dit door een professioneel bedrijf te laten doen.

Omdat een professioneel bedrijf zo veel ervaring heeft met het aanleggen van een drainage, kunnen ze ook betere drainage aanleggen. Dit houdt in dat ze ook ingewikkeldere drainage aan kunnen leggen. Als je veel overlast hebt van water in je tuin, kan dit dan ook een goede keuze zijn.

Je kunt er altijd voor kiezen om als eerste zelf een drainage aan te leggen. Op het moment dat je dit gedaan hebt en het nog niet heeft gewerkt, kun je er voor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen. Deze kunnen dan een betere drainage voor je aanleggen en deze hebben ook verstand van hoe alles werkt. Dat is natuurlijk ideaal.