Yvonne Sabrina
Image default
Huishoudelijk

Voordelen neutrale vloeibaar wasmiddel van Klok

Voordelen vloeibaar wasmiddel van Klok

Waar voorheen kleding wassen alleen goed en effectief kon op hoge temperaturen, is dat inmiddels wel heel anders. De nieuwe vloeibare wasmiddelen zijn dusdanig ontwikkeld dat ze ook heel effectief zijn in vlekken verwijderen op lage temperaturen zoals 30 of zelfs 20 graden Celsius. Dit is een hele positieve ontwikkeling, omdat wassen op lage temperatuur ook enorm bijdraagt aan een schoner milieu. Maar Klok vloeibaar wasmiddelen gaan nog een stukje verder! Door 100% ecologisch bestanddelen te gebruiken wordt het water ook minder vervuild.

Met minder, méér resultaat bereiken

Zoals gezegd kun je tegenwoordig wasgoed prima schoon krijgen op een lagere temperatuur. Maar wist je dat je soms ook prima kunt wassen met een beperkt hoeveelheid wasmiddel of gewoon door slimmer te wassen? Enkele tips:

  • Lees altijd aandachtig het doseeradvies zodat je niet meer gebruikt dan nodig.
  • Was zoveel mogelijk met keurmerken zoals het Europees Ecolabel en Nordic Ecolabel.
  • Vetvlekken zijn heel goed te verwijderen met ossengalzeep.

Kiezen tussen vloeibaar of poeder? En wat zijn microplasticvezels

Het mag duidelijk zijn dat goed doseren óók bijdraagt aan milieuvriendelijk wassen. Als je zuiniger omgaat met je wasmiddelen, dan heb je ook minder nodig en dat scheelt ook weer in de aanvoer van nieuwe grondstoffen voor de producent. Ook spoel je minder wasmiddel in het riool. Daarnaast heb je natuurlijk altijd weer te maken met verpakkingsmateriaal. Klok gebruikt o.a. herbruikbare verpakking voor het vervaardigen van de kartonnen verpakkingen. Zo dragen wij zoveel mogelijk bij aan een duurzaam milieu.

Schoon en fris leven in je eigen huis

Het is een bewezen feit dat je gezonder en hygiënisch leeft in een schoon en fris huis. Klok heeft daarom ook voor het huishouden uitstekende zeep en schoonmaakproducten in haar assortiment opgenomen die je huis ecologisch en verantwoord goed schoonmaakt. Zo kun je bij ons terecht voor:

De eeuwige discussie. Poeders of toch vloeibaar wasmiddel? Wat is het beste?

Ook bij Klok krijgen we vaak vragen van onze klanten wat een betere oplossing is voor het wassen: vloeibaar of waspoeder. Het hangt eigenlijk af van het doel van je was.

Over het algemeen wordt witte waspoeder aangeraden bij het wassen van kleding met hardnekkige vlekken. Poeders hebben de neiging beter te hechten aan de vlek om deze zodoende effectief te reinigen. Poeders hebben een bleekmiddel in de formulier en kunnen zodoende vooral witte kleding goed wassen. Nadeel is dat poeders iets minder goed oplossen in water ten opzichte van vloeibare wasmiddel waardoor je te maken kunt krijgen met restjes.

Wasmiddelen zijn er vooral vanuit het gemak voor het doseren én het feit dat je toch makkelijk kunt doseren. Ook lost vloeibaar wasmiddel beter op in water waardoor je geen restvlekken overhoudt. Hierdoor zijn ze ook beter geschikt bij een kort wasprogramma. Voor het grootste gemak kun je ook kiezen voor waspods. Deze hebben standaard al de juiste dosering en bieden natuurlijk groot gemak. Wel zijn deze vaak duurder in aanschaf in vergelijk met poeder of wasmiddel.

https://www.klok-eco.nl/