Yvonne Sabrina
Image default
Eten en drinken

Kies de juiste aardappel en maak jouw verse chips

Om verse chips te kunnen maken, heb je allereerst een goed aardappelras nodig. Zo heb je aardappelen met een gele schil, maar ook met een rode, paarse of bruine schil. Een goede aardappel die je kunt gebruiken om zelf chips te maken is de Agria-aardappel. Deze heeft een gele schil en is ideaal om te frituren in olie, wat je ook moet doen als je zelf verse chips wilt maken. Ook de Artemis is een goede optie. Over het algemeen zit je goed met elke aardappel met een gele schil. Deze zijn smaakbehoudend en vallen niet uit elkaar op het moment dat je ze in het vet dompelt. Zolang je geen kruimige aardappelen pakt, is het heel eenvoudig om jouw heerlijke chips te bakken!

Koop chips in plaats van zelf maken

Natuurlijk hoef je niet zelf chips te gaan bakken. Gezien veel aardappelen niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn of elk seizoen even lekker smaken, is het net zo makkelijk om naar die oude vertrouwde zak chips uit de winkel te graaien. Er zijn veel soorten die minstens net zo lekker smaken uit de zak als uit jouw frituurbak. Toch heeft verse chips echt een unieke smaak. Boerderij Chips heeft haar best gedaan om chips te produceren waarbij de verse smaak niet verloren gaat. Het resultaat is veelbelovend en inmiddels te koop in bijna alle supermarkten! Boerderij Chips teelt hun eigen aardappelen en doet alles met de hand en met natuurlijke producten. Het is echt een heerlijke snack voor elke gelegenheid!

Loop nu naar de supermarkt in de buurt

Ben jij wel benieuwd geworden naar die heerlijke verse chips? Je hoeft niet ver te lopen om een zak te bemachtigen, want bij jou om de hoek zit vast wel een Albert Heijn, Jumbo, Boons, MCD of Coop. Probeer nu een van de heerlijke smaken of maak de chips helemaal zelf!