Yvonne Sabrina
Image default
Eten en drinken

Gevulde Paprika’s met Spinazie en Artisjok

Jouw favoriete dip maar dan als gerecht!

Ingrediënten

–       4 paprika’s, gehalveerd en ontzaad

–       olijfolie, extra virgin

–       zout en peper

–       2 kopjes kipstukjes

–       1 blik met artisjokharten, afgegoten en gesneden

–       1 pak bevroren spinazie à la creme

–       170 gram cream cheese

–       1,5 kop geraspte mozzarella

–       half kopje parmezaanse kaas

–       1/4e kopje zure room

–       1/4e kopje mayonnaise

–       2 teentjes knoflook, geperst

–       verse peterselie, voor garnering

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Leg op een bakplaat de paprika’s met de gesneden kant naar boven en druppel hier wat olijfolie overheen. Strooi er daarna peper en zout over.
  3. In een grote kom doe je de kip, artisjokharten, spinazie, cream cheese, half kopje mozzarella, de parmezaanse kaas, zure room, mayonnaise en knoflookpoeder. Doe hier nog peper en zout bij en roer alles goed door elkaar.
  4. Doe het kipmengsel in de paprika’s en strooi hier de overige mozzarella over. Zet ze in de oven totdat de kaas is gesmolten en de paprika’s gaar zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  5. Garneer met peterselie en serveer. Eet smakelijk!

Naast gevulde paprika’s hebben we ook een heerlijk gerecht met knolraap. Deze hebben we verwerkt in stamppot andijvie. Heerlijk voor winterweer, maar soms ook verfrissend in de zomer. Voor ieder wat wils dus!