Yvonne Sabrina
Image default
Eten en drinken

Maaltijdboxen de perfecte oplossing voor gezinnen

Maaltijdboxen de perfecte oplossing voor gezinnen

Een gezin met kinderen kan soms best hectisch zijn. Helemaal wanneer jullie beide werken de kinderen nog bij de opvang zitten. Op het moment dat je ze ophaalt, moet je nog langs de supermarkt, wat ervoor zorgt dat het soms pas 18.00 uur is, voordat jullie eten. Dit is voor een keer niet zo erg, maar wanneer de kinderen ook nog naar de sport moeten, is dit natuurlijk niet heel erg praktisch. Door te kiezen voor een maaltijdbox, hoef je je in ieder geval om het eerste gedeelte, dus de rit naar de supermarkt geen zorgen meer te maken. Zo kun je vanuit je werk, direct de kinderen ophalen en beginnen met koken. Dit kan je al snel tot wel een half uur schelen. Welke voordelen het nog meer heeft, vertellen we je in dit artikel.

 

Je bespaart een hoop tijd

Gezinnen met jonge kinderen weten natuurlijk als geen ander hoeveel tijd je ineens tekort komt op het moment dat er kinderen zijn. Uiteraard is daar helemaal niets mis mee, aangezien je hier zelf voor hebt gekozen. Wel is het handig om waar mogelijk toch zoveel mogelijk tijd te kunnen besparen en laat het moment van koken er daar nu juist één van zijn. Vooral wanneer je kinderen wat ouder worden en ze ook gaan sporten, dan is de kans vrij groot dat het rennen en vliegen is bij jullie thuis. Vooral in de beginjaren moeten ze al op 18.00 uur op het veld staan. Hoe fijn is het dan dat je direct vanuit je werk kunt beginnen te koken met de heerlijke verse producten uit de Vegan box. Zo hoef je niet meer naar de winkel en kunnen je kinderen ook even rustig eten.

 

Altijd een gezonde maaltijd

Vooral met jonge kinderen is gezonde voeding van belang. Door te kiezen voor een maaltijdbox, krijg je niet alleen heerlijke recepten zoals het saag paneer recept, maar is het ook nog eens heel erg gezond. Alle maaltijden zijn namelijk zo samengesteld, dat ze voorzien zijn van de juiste verhoudingen groente, koolhydraten en ook vlees of een eventuele vleesvervanger, mocht je kiezen voor een vegan box. Door de samenstelling van deze boxen, hoef je je dus ook geen zorgen te maken of je kind wel voldoende groente binnenkrijgt. De juiste hoeveelheid fruit, is natuurlijk volledig aan jezelf. Houd er dus rekening mee dat je ze ook af en toe een stuk fruit geeft, zodat ze een goede weerstand opbouwen.

 

Geen discussie over het eten

Zijn je kinderen al wat ouder, dan is het niet gek dat ze ook hun mening willen geven over het avondeten. Door te kiezen voor een maaltijdbox kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ze te laten meebeslissen, door ze bijvoorbeeld één maaltijd te laten uitkiezen voor die week. Op deze manier weten ze ook wat ze krijgen en kunnen ze dus ook niet zeuren dat ze het niet lekker vinden. Vooral wanneer je meerdere kinderen hebt, kunnen ze nog wel eens met elkaar in discussie gaan. Door dit te doen voorkom je dat.