Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Voorkom een cyberaanval door deze voorbereiding

Uit een plaatsgevonden onderzoek blijkt dat ruim tweederde van de MKB-bedrijven momenteel onvoldoende voorbereid is op een cyberaanval. Van de kleinschalige bedrijven zal dit uitkomen op circa 82%. Kortom, er is werk aan de winkel.

Bedrijven onderschatten de nare gevolgen van een cyberaanval en gaan er vanuit dat zij niet in de toekomst niet de dupe zullen zijn van een aanval. Echter zoeken cybercriminelen meestal geen gericht doelwit, waardoor de kans bij ieder bedrijf gelijk is.

Onherstelbare beschadiging

Xander Koppelmans is iemand die de dupe werd van een aanval, waarbij hij vrijwel alles kwijtraakte: zijn bedrijf, huis en huwelijk. Ondanks Koppelmans’ backups, beveiligingssoftware en externe 24/7-systeembeheerder bleek de aanval nadelig uit te pakken voor hem. Achteraf bleek zin bedrijfskapitaal onherstelbaar beschadigd te zijn.

Hierbij zal niet het bedrijf niet enkel met een enorm bedrag aan directe kosten zitten, maar ook met een deuk in het bedrijfsimago. Als onderneming neem je de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met de gegevens van klanten. Helaas toonde de cyberaanval het tegenovergestelde.

Voorkomen is beter dan genezen

Om als bedrijf een aanval succesvol tegen te houden, is het prettig om vooraf te weten hoe sterk de huidige beveiliging is. Het is immers zonde van de tijd en moeite om de sterke onderdelen van de beveiliging te veranderen.

Aan de hand van een penetratietest zullen ethical hackers de huidige beveiliging testen. Door de ogen van een daadwerkelijke hacker zullen de specialisten op zoek gaan naar de kwetsbaarheden binnen de beveiliging. Na de test zal het betreffende bedrijf de resultaten ontvangen waarin duidelijk wordt waar de kwetsbaarheden liggen. Op die manier kan het bedrijf doelgericht de IT-security verbeteren.  

http://rootsec.nl