Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Waarom kiezen voor de studie psychologie?

Het maken van een studiekeuze wordt steeds moeilijker. Het onderwijs gebeurt steeds meer op afstand, net zoals open dagen. Er zijn veel studies, maar de studie psychologie is tot wel het meest bijzonder. Er zijn honderden redenen waarom het waardevol is om psychologie te studeren. Er zijn weinig studierichtingen die verder gaan dan een beroepsopleiding en ons verrijken als mensen, die ons toe laten om te groeien en een ruimere kijk bieden op onze werkelijkheid. Het is geen gemakkelijk studieonderwerp, maar wel een avontuur dat de moeite waard is. In dit artikel wordt er meer informatie gegeven over psychologie.

 

Verbetering van communicatie

Dit is een aspect waar we niet genoeg over praten. Psychologiestudenten hebben dit ontdekt in hun dagelijkse studie. Het verwerven van vaardigheden in het beheersen van emoties of het veel beter begrijpen van lichaamstaal, samen met al zijn nuances, zorgt voor een grotere bekwaamheid in interpersoonlijke communicatie.

 

Er wordt niet alleen gesproken over het verbeteren van spreekvaardigheid voor publiek. Het gaat er ook om over hoe we beter worden in communiceren met mensen. Je kan een persoon begrijpen door op non-verbale communicatie, de toon van de stem en gelaatsuitdrukkingen te letten. Bovendien zijn we dan ook in staat om met meer empathie een echt gesprek te hebben.

 

Vele richtingen

Kenmerkend aan de studie Psychologie zijn de vele specialisaties. De student kan een specialisatie kiezen die hem of haar het meest aanspreekt. Er zijn echt veel mogelijkheden. Denk aan forensische psychologie, sportpsychologie, gezondheidspsychologie, organisatiepsychologie, kinderpsychologie en psychologie van de adolescentie en sociale en gemeenschapspsychologie, onderwijspsychologie en klinische psychologie.

 

Met de studie psychologie kun je veel richtingen op. Het is een feit dat niet alle psychologen psychoanalisten zijn. Je kan echt zoveel doen met de studie psychologie. Het is ook zo dat je op veel locaties aan de bak kunt. Als voorbeeld heb je psycholoog Amersfoort, maar ook psychologenpraktijk Tilburg.

http://piekerpoli.nl