Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Slimme ondernemers zetten tablets op innovatieve wijze in voor hogere winsten

Slimme ondernemers hebben ontdekt hoe ze op innovatieve wijze meer rendement uit hun prospects en bestaande klanten kunnen halen. Alle materialen en software zijn gewoon vrij verkrijgbaar, je moet er alleen even aan denken om de juiste zaken met elkaar te combineren. In dit artikel laten we zien hoe up to date ondernemers meekomen in corona tijden en hun business uitbreiden via tablets en de juiste houders. 

Deel de juiste data op het juiste moment in je verkoop gesprekken

Het delen van data is vaak onderdeel van je dagelijkse verkoop en advies gesprekken. Waar een laptop niet altijd even handig is (bijvoorbeeld in kleinere ruimten of zelfs onderweg) kan een tablet de taken overnemen. Denk hier bij aan het delen van verkoop cijfers, data over markt aandeel, de nieuwste bedrijfspresentatie of een concept voor je nieuwe product. Tijdens het voeren van je gesprekken is het afhankelijk van je dienst verlening soms nodig om je handen vrij te hebben. In dat geval is een tafel standaard de beste oplossing. Niet alleen heb je je handen dan vrij om jouw producten te demonstreren, je kan de tablet ook nog eens naar je gesprekspartner draaien zodat deze direct kan mee kijken naar. 

Versterk bestaande relaties en werf nieuwe leads

In retail omgevingen zoals winkels en op markten is vaak voldoende menselijk verkeer. Dit verkeer koopt zaken op locatie of sluit bepaalde diensten zoals verzekeringen af. Door een commercieel ingerichte vloer standaard te gebruiken in combinatie met de juiste software op een tablet kan je de relatie met je klanten verdiepen. Denk hierbij aan het verrijken van het klantprofieldoor het laten invullen van een vragenlijst. Zo heb je niet alleen meer data over je klanten maar krijgen je klanten ook meer binding met je merk. Ruil bijvoorbeeld eens een mooie kortingscode of zelfs een gratis product voor het verrijken van klant profielen. 

Track wie waar en wanneer gebruik maakt van je faciliteiten

Door middel van een wand houder met daarin een tablet voorzien van de juiste software is het volgen van klant gedrag bijna kinderspel. Hou bijvoorbeeld bij welke klanten met hun klantenpas inchecken op bepaalde vestigingen en waar ze zich begeven middels RFID. Naast het tracken van klanten zijn natuurlijk ook personeels leden te monitoren. Zo is het met een in en uitcheck systeem namelijk makkelijk bij te houden wie er op welke tijden werkt. Tablets werken intuïtief en zijn op wanden te plaatsen met een speciale muurhouder. 

Anti diefstal tablet houders

Bij ondernemen horen risico’s, dat is nou eenmaal hoe het is. Toch willen we als ondernemer elk risico vaak zo veel mogelijk verminderen of afdekken. Kies daarom altijd voor een tablet houder met anti diefstal features zoals een slot of Kingston kabel. Zo voorkom je dat al je kostbare apparatuur in één keer weg is. Vooral in openbare gelegenheden is een anti diefstal tablet houder echt een must.