Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Waarom contactloos aanmelden?

De technologie blijft zich maar verbeteren. Tegenwoordig is het mogelijk om je contactloos aan te melden. Bijvoorbeeld bij het gemeentehuis of bij de tandarts. In tijden van corona is dit heel handig om direct contact te verminderen. Maar er zit meer achter. Het contactloos aanmelden brengt meerdere voordelen met zich mee.

 

Tegenwoordig doen bedrijven veel dingen online. Zo houden ze bijvoorbeeld online vergaderingen en worden er steeds meer mails heen en weer gestuurd.

In deze tijden kan het niet fijn zijn om onnodig te deur uit te moeten, want je moet dan ontzettend goed oppassen. Zo moet je je mondkapje niet vergeten en heel vaak je handen ontsmetten.

 

Het kan zo zijn dat je toch ergens een afspraak hebt die niet online kan plaatsvinden. Veel bedrijven en organisaties zijn creatief te werk gegaan en hebben zich aangepast aan de omstandigheden.

 

Hieruit zijn verschillende oplossingen gekomen. Een hiervan is een oplossing die voor de coronacrisis ook al bestond, maar waar nu meer gebruik van wordt gemaakt. Dit zijn apparaten waar contactloos of met een paar drukken jezelf kan aanmelden. Hierdoor wordt onnodig contact voorkomen. Met dit hulpmiddel kan je ergens naar binnen lopen. Vervolgens scan je een QR-code om jezelf aan te melden. Wanneer de scan voltooid is krijgt het personeel een melding dat er een bezoeker is die geholpen kan worden. Zie het als een virtuele receptie.

 

Wanneer er wel een receptionist aanwezig is, kan dit ook voordelen voor de medewerker opleveren. De medewerker kan zich namelijk meer focussen op andere taken, zoals de agenda’s van andere medewerkers en het bellen met cliënten over afspraken.

 

Het blijkt dat een digitale bezoekersregistratie gewoon ontzettend handig is. Er zijn verschillende bedrijven die dit soort soft- en hardware aan jouw bedrijf kunnen leveren. Je hoeft alleen maar aan te geven waarvoor je het wil gebruiken en wat voor hardware er geleverd moet worden. Je maakt het jezelf gewoon veel makkelijker met digitale receptie software.

 

https://www.economy.nl/