Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Op zoek naar het huis van je dromen

Het is tijd. Je staat op het punt een nieuwe stap in je leven te zetten. Een stap naar een droomhuis. Dit is een proces dat lang kan duren. Je wilt om wat voor reden dan ook een ander huis zoeken. Het kleinere leven bereidt zich voor op de nieuwe gemeenschap. Misschien heb je al een huis, maar weet je niet waar te beginnen. Ben je van plan jouw huidige huis te verkopen en een betere nieuwe te zoeken? Of huur je nu een huis?

 

Wat is gezond verstand? Eerst verkopen of eerst zoeken? Ga je eerst langs bij de makelaar van de koper, of praat je eerst met de bank? De volgende vijf stappen helpen je bij het starten van een nieuwe taak.

 

Financiën

Allereerst moet je de financiële mogelijkheden bepalen. Als je overwaarde met je huidige woning hebt, kan je mogelijk in een hogere prijsklasse zoeken. Wanneer je huis onder water staat en je verwacht een restschuld te hebben, kan het handig zijn om mogelijkheden te vinden om de restschuld in de hypotheek van een volgend huis te verwerken. Het is zeker geen domme keuze om je hierin te laten adviseren.

 

Het vervolg

De tweede stap gaat over het wel of niet gelijk verkopen van je eigen huis. Het gelijk verkopen heeft te maken met een aantal factoren. Je kunt hierbij ten eerste denken aan de dubbele maandlasten en de risico’s die daarbij komen kijken. Stap drie is het bepalen van je woonwensen. Wat is het dat je precies wilt? Het werken met duidelijke woonwensen zorgt ervoor dat het zoeken een stuk gemakkelijker gaat. Hierna kun je misschien een aankoopmakelaar inschakelen. Dit is niet noodzakelijk. Wat wel belangrijk is, is het technisch beheer. De aankoopmakelaar hoef je niet voor het hele proces van zoeken tot sleuteloverdracht in te schakelen. Je zou het ook voor bepaalde fases kunnen doen. Als laatste stap heb je het zoeken van je huis. Je kunt hierbij denken aan zaken zoals prijs, zoekgebied, aantal slaapkamers en het soort woning. Het is op dit moment ook slim om naar vastgoedonderhoud en een eventuele meerjarenonderhoudsplanning te kijken.

http://laan35.nl