Yvonne Sabrina
Image default
Aanbiedingen

Game laptop of handheld game console? Voor welke kies jij?

Onderweg gamen is een mooie manier om de tijd te verdrijven. Vooral wanneer er een lange auto-, trein- of vliegreis op de planning staat, is het wel zo fijn dat je je weet te vermaken. Hoewel we tegenwoordig ook prima op onze smartphone allerlei gratis en betaalde spelletjes kunnen spelen, gaat er natuurlijk niets boven gamen op een ware game laptop of handheld game console. Maar voor welke kun jij nu eigenlijk het beste kiezen? Om hierachter te komen hebben wij speciaal voor jou enkele belangrijke voor- en nadelen van zowel een game laptop als een handheld game console op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Voor- en nadelen van een handheld game console

Een handheld game console is een game console die je, zoals je uit de naam kunt opmaken, in je hand houdt. Daarmee is een handheld game console zeer geschikt voor onderweg. Het is een klein apparaatje dat over het algemeen niet zo zwaar is en weinig ruimte in beslag neemt. Hierdoor kun je het makkelijk meenemen in een tas. In vergelijking met een game laptop heeft een handheld game console wel een veel kleiner scherm. Dit kan de game ervaring nadelig beïnvloeden. Het scherm is vaak echter wel groter dan die van een smartphone. Een handheld game console is puur en alleen bedoeld om op te gamen. Dit kunnen games zijn die op meerdere platformen te spelen zijn, maar ook exclusieve games zoals Kirby en Mario Party die alleen op dat specifieke platform te spelen zijn.

Voor- en nadelen van een game laptop

Een game laptop heeft een groter scherm waardoor je meer in het spel zit, maar is daardoor ook wat zwaarder en wat moeilijker te vervoeren. Vergeleken met een handheld game console is het wel een zeer veelzijdige optie. Naast gamen kun je de laptop ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals het kijken van films, het maken van documenten en het bewerken van foto’s bijvoorbeeld. Alles wat je op een normale laptop kunt, kun je ook op een game laptop. Wel zul je merken dat programma’s veel soepeler draaien. Dit komt omdat een game laptop vaak een stuk krachtiger is. Houd er rekening mee dat een dergelijke laptop vrij duur kan zijn in aanschaf. Daartegenover krijg je wel een zeer ruim aanbod aan games waar je uit kunt kiezen. Aan jou de keuze!

 

https://azerty.nl/

Gerelateerde artikelen

Haal de zomer in huis

Cardano

Cultuurdag op school