Yvonne Sabrina
Image default
Mode en Kleding

Zo kun jij je cupmaat opmeten

Zo kun jij je cupmaat opmeten

De meeste vrouwen denken heel goed te weten welke cupmaat ze hebben. Ze dragen immers al jarenlang dezelfde soort bh. Toch blijkt, dat ruim de helft van de vrouwen een maat draagt, die eigenlijk helemaal niet goed is. Gedurende de eerste paar jaar van je puberteit gebeurt er nog van alles met je lichaam. Dit kan dus ook betekenen, dat je borsten in omvang veranderen. Wanneer jij je dan blindstaart op de cupmaat die je toen je 18 was had terwijl je inmiddels 25 bent, kan dit zorgen voor een oncomfortabel gevoel. Daarnaast zijn er nog tal van andere facetten die een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van je cupmaat. Kortom, meten is weten! Wil jij je eigen cupmaat opmeten, dan vertellen wij je hoe je dit kunt doen.

Meten

Alvorens je je cupmaat kunt berekenen, is het meest belangrijk dat je de omvang meet. Dit doe je door het meetlint onder je borsten lang rondom de doen. Je leest vervolgens het getal af en dit onthoud of noteer je. Vervolgens doe je hetzelfde nog een keer, alleen houd je dan het meetlint ter hoogte van je tepels. Ook deze maat noteer je of onthoud je. Met deze twee maten, kun je online op allerlei verschillende sites middels een tabel zien welke cupmaat jij nu eigenlijk nodig hebt. Toch is dit niet altijd het geval. Wanneer je namelijk een sport bh grote maten nodig hebt, dan zal je de maatvoeren anders zijn, dan wanneer je kiest voor een normale bh. Zorg er dus altijd voor, dat je verschillende bh’s probeert, alvorens je direct overgaat tot de aankoop. 

Pasvorm

Naast de maat, is ook de pasvorm van een bh belangrijk. De pasvorm van een bralette is logischerwijs anders dan een sport bh. Daarnaast is het ook afhankelijk waarvoor je een bh gebruikt. We zien namelijk vaak, dat er na een medische ingreep wordt aangeraden te kiezen voor een sport bh met voorsluiting na operatie. Doordat een sport bh tegendruk geeft, worden zwellingen en eventuele kans op bloedingen tegengegaan. Door te kiezen voor een voorsluiting, kun je de bh een stuk eenvoudig zelf aan en uit doen om de wond te kunnen verschonen. Zoals je ziet, is je bh maat meten dus een stuk belangrijker dan je vooraf misschien denken. Toch is het belangrijk dit periodiek te doen. Zo weet je namelijk zeker dat je de juist maat draagt en kun jij je borsten de benodigde ondersteuning bieden.