Yvonne Sabrina
Image default
Beauty en verzorging

Haartrends door de jaren heen

Haartrends zijn net als mode, altijd in beweging. Van generatie op generatie zien we veranderingen in hoe mensen hun haar dragen. In elke periode zijn er specifieke looks die domineren en uiteindelijk iconisch worden voor dat tijdperk. Sommige trends keren terug en anderen blijven achter in de annalen van de haargeschiedenis. Zo zie je bij een krullen kapper Arnhem dat er veel verschillende technieken en stijlen worden gebruikt. geïnspireerd door trends van vroeger en nu. Het mooie aan haar is dat het een canvas is waarop mensen zichzelf kunnen uitdrukken, en door de jaren heen hebben we veel expressieve kapsels gezien.

Haartrends van de jaren 70, 80 en 90

De jaren 70 waren het tijdperk van de disco en dat zagen we terug in het haar. Volumineuze, golvende kapsels en grote afro’s waren helemaal in. Het was het tijdperk van de natuurlijke look en mensen omarmden hun natuurlijke haarstructuur. Daarna kwamen de jaren 80 met hun eigen unieke stijl. Denk aan grote, getoupeerde kapsels, mullets en felle haarkleuren. De punkbeweging had ook invloed op de haartrends met extreme snitten en kleuren. Vervolgens namen de jaren 90 het over met een meer verfijnde benadering. Steil haar werd populair, vooral de bob en de lob (lange bob). Daarnaast waren er de beruchte frosted tips en mini-vlechtjes die veel aandacht kregen.

Haartrends van de laatste jaren

De haartrends van nu zijn een mix van vroeger en nieuwe innovaties. Natuurlijke texturen worden nog steeds gevierd en veel mensen kiezen ervoor om hun natuurlijke haarkleur of -structuur te omarmen. Aan de andere kant zien we ook een heropleving van trends uit de jaren 90, zoals de bob en de curtain bangs. Pastel haarkleuren en balayage-technieken zijn momenteel razend populair. Het is nu ook een tijd waarin individualiteit wordt gevierd, dus veel mensen kiezen voor unieke snitten en kleuren die hun persoonlijkheid weerspiegelen. Er is een verschuiving naar duurzaamheid en gezondheid van het haar, waarbij mensen producten kiezen die goed zijn voor hun haar en het milieu.