Yvonne Sabrina
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor een dagje winkelen met je kind

Ben jij voornemens om een dagje te gaan winkelen met je kind? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je kunt namelijk van een kind niet verwachten dat ze winkel in en ook winkel uit gaan met je. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat je alles op de juiste manier vooraf plant. Helemaal wanneer je ook nog eens naar een andere stad gaat. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het laten slagen van een dagje winkelen met je kind. Het moet natuurlijk niet alleen maar moeten zijn, maar het moet ook leuk zijn. Dus stel je bent op zoek naar een onesie dames, dan is het ook leuk om er één voor je kind te kopen. Zo zullen ze veel meer zin hebben in een dagje shoppen.

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zelfs wanneer je als ouders je kinderen al wat ouder hebt. Wat je namelijk vaak ziet, is dat veel kinderen het niet meer leuk vinden op het moment dat ze hun ‘buit’ binnen hebben. Om er nu voor te zorgen dat je een geslaagde dag hebt, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Plan het moment goed: Probeer een tijd te kiezen waarop uw kind rustig en alert is, zoals na een goede maaltijd of een dutje. Vermijd het winkelen tijdens een tijd waarop uw kind meestal hongerig of moe is.

  • Maak een lijst: Maak een lijst van de items die u nodig heeft en bespreek deze met uw kind. Dit kan helpen om de focus te houden en uw kind te betrekken bij het winkelproces.

  • Laat uw kind meehelpen: Laat uw kind helpen bij het kiezen van kleding of speelgoed. Dit kan hun interesse en betrokkenheid verhogen en hen leren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes.

  • Breng vermaak mee: Breng een favoriet speeltje of een tablet met leuke spellen mee om uw kind bezig te houden tijdens de winkelpauzes of wachttijden.

  • Geef uw kind een budget: Als uw kind oud genoeg is, kunt u hem een klein budget geven om een item te kopen. Dit kan hen leren om geld te beheren en keuzes te maken.

  • Wees geduldig: Onthoud dat kinderen trager kunnen zijn bij het maken van keuzes en dat ze soms afgeleid kunnen worden door andere dingen. Wees geduldig en bied hulp aan als dat nodig is.

  • Maak het leuk: Probeer van het winkelen een leuke activiteit te maken door beloningen of verrassingen te geven als uw kind zich gedraagt. Dit kan hen aanmoedigen om zich gedurende het winkelproces gedisciplineerd te gedragen.

  • Maak tijd voor een ijsje of een snack aan het einde van de winkeltrip, dit kan een beloning zijn voor uw kind om zich goed te gedragen

Maak er een leuke dag van

Uiteraard is de kans vrij groot dat je met een bepaald doel naar de winkel gaat. Toch is het wel belangrijk niet alleen met het shoppen bezig te zijn, maar er een leuke dag van te maken. Dus stel dat je echt een jas nodig hebt, maar je hebt er geen één kunnen vinden, dan is het belangrijk om niet te overhaast een beslissing te nemen. Het zou natuurlijk zonde zijn dat je achteraf spijt krijgt. Zorg er dus voor dat je er ook een leuke dag van maakt. vooral wanneer je naar een grote stad gaat, is het ook leuk om bijvoorbeeld de ochtend te gaan shoppen en de middag wat cultuur op te snuiven in de stad. Als afsluiter kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hapje te gaan eten ergens.

Kies voor het openbaar vervoer

Ga je naar een wat grotere stad en moet je even reizen? Dan doe je er verstandig aan om met het openbaar vervoer. Het voordeel wat je dan hebt, is dat je geen rekening hoeft te houden met het parkeren van je auto en vaak ook een stuk sneller bent. Je zult zien dat vooral steden zoals Amsterdam en Rotterdam flink qua prijs hoog uit kunnen vallen wanneer je alleen al wilt parkeren. Deze steden vragen gerust 5 euro per uur. Je kunt je dus wel voorstellen hoe handig het is om met het openbaar vervoer te gaan.