Yvonne Sabrina
Image default
Aanbiedingen

Het Ajax alarm, hoe werkt het nou?

Iedereen wilt het wel; goed beveiligd worden met een alarm van topkwaliteit. Maar niet alle beveiligingssystemen zijn gelijk gemaakt. Eén van de meest bekende merken in de beveiligingsindustrie is Ajax. Maar hoe werkt ons Ajax alarm nou precies?

 

Jeweller

 

Eén van de systemen die zorgt voor de werking van het Ajax alarm is Jeweller. Jeweller is een zelflerende radiotechnologie, wat wij ontworpen hebben, die zorgt voor de stabiele communicatie van melders over lange afstanden.

 

Jeweller heeft de mogelijkheid om met onze apparaten te verbinden die tot wel 2000 meter ver weg zijn. Dankzij deze snelle radiotechnologie kan Jeweller alarmen van detectors naar de hub verzenden binnen een tijd van 0.15 seconden. De accu van deze detectors kan dankzij Jeweller niet alleen verlengd worden, maar ook tot wel zeven jaar lang werken zonder dat er een vervanging nodig is. Tot slot kan Jeweller ook gevoelige data versleutelen dankzij een zogeheten ‘floating key encryption algorithm’ en kan het radiostoringen en interferentie detecteren.

 

OS Malevich

 

Ajax maakt gebruik van een besturingssysteem voor onze alarmen. Dit besturingssysteem, genaamd OS Malevich, is beveiligd en zorgt voor de stabiele werking van het Ajax alarm.

 

De belangrijkste functies van Malevich kunnen in vier punten beschreven worden. Ten eerste zorgt Malevich ervoor dat het Ajax alarm beschermd wordt tegen aanvallen van virussen en bots. Deze beveiliging zorgt er tevens ook voor dat de werkingsstatus van het alarm geverifieerd wordt en rapporteert deze data direct aan de systeemeigenaar. Malevich wordt verder ook nog ondersteund door over-the-air updates, wat regelmatig nieuwe functies en beveiligingsupdates biedt. Tot slot zorgt Malevich er ook voor dat het gehele systeem niet overbelast wordt, door alle werkingen te verdelen.

 

Ajax Cloud

 

Dan is er als laatste ook nog Ajax Cloud. Dit is, wat de naam al laat weten, een cloud service, dat uitgebreide load balancing heeft voor het 24-uurs monitoring van het Ajax systeem. Uiteraard is dit ook wereldwijd op elke locatie beschikbaar.

 

Ajax Cloud biedt een aantal handige functies die allemaal toevoegen aan de werking van het Ajax alarm. De eerste functie van Ajax Cloud is dat het de prestaties van het systeem ongeveer elke tien seconden controleert en bewaakt, hierdoor zorgt Ajax Cloud ervoor dat het systeem optimaal blijft werken. Functie twee is dat Ajax Cloud gebruikers de mogelijkheid biedt om het Ajax systeem te beheren en eventueel te configureren vanuit elke plek, op elk moment, wanneer je zelf wilt. Tot slot gebruikt Cloud ook drie verschillende onafhankelijke data centers, wat toegang tot het Ajax systeem ten alle tijden garandeert en wat er ook voor zorgt dat de systeem configuraties van de gebruiker anoniem en versleuteld blijft.

 

https://draadloos-alarmsysteem.com/