Yvonne Sabrina
Dienstverlening

Verzekeringen vacatures

Veel personeel gevraagd in de verzekeringsbranche

Iedereen die begint of recentelijk is begonnen op de arbeidsmarkt staat voor een belangrijke keuze: in welke sector ga jij je loopbaan vervolgen? Een van de sectoren waar continu personeel wordt gevraagd en die traditioneel behoorlijk groot is in ons land is de assurantiebranche. Op de diverse vacaturesites zijn dan ook regelmatig verzekeringen vacatures te vinden. De Nederlandse verzekeringsmarkt behoort binnen Europa tot een van de meest vooraanstaande. Sommige Nederlandse verzekeraars zijn zelfs wereldwijd actief. Het is misschien goed om te weten dat de salarissen in de verzekeringsbranche, net als in de overige sectoren die behoren tot de financiële dienstverlening, gemiddeld hoger ligger dan in andere sectoren van de economie.

Verzekeringswereld heeft behoefte aan hoogopgeleide professionals

Het is een goed moment om in te stappen in de assurantiebranche, nu veel babyboomers op het punt staan om met pensioen te gaan. Hierdoor zijn er veel openstaande verzekerings vacatures. Verder staat de verzekeringsmarkt voor een aantal belangrijke uitdagingen. Uitdagingen die vooral te maken hebben met de overgang van verzekeraars van de traditionele, grote administratiefabrieken naar kleine, dynamische teams met veel zelfsturing en een toenemende stroom apps waarmee klanten zelf taken uitvoeren die vroeger door de frontoffice werden uitgevoerd. Deze nieuwe organisatievorm vergt misschien minder mensen, maar dat moeten dan wel hoogopgeleide mensen zijn. Zo is er een continue behoefte aan instromers die zich willen specialiseren in de verzekeringswereld als schadebehandelaar, letselschadebehandelaar acceptant, adviseur of casemanager, om maar wat te noemen.

Haal het beste uit jezelf in de verzekeringswereld

De verzekeringsbranche kent tal van boeiende functies waar je het beste uit jezelf kunt halen. Zeker als je al een paar jaar ervaring hebt, kun je via een detacheringsbedrijf bij diverse verzekeringsorganisaties een kijkje in de keuken nemen. Zo doe je een schat aan ervaringen op, bouw je een eigen netwerk op en werk je aan je eigen persoonlijke groei. Bovendien stimuleren de betere detacheringsbedrijven je graag om aanvullende studies te volgen, waardoor je breder inzetbaar bent.