Yvonne Sabrina
Auto's en Motoren

Dashcam voor en achter

Welke dashcam is iets voor u? Er zijn veel verschillen in merken, functies en filmkwaliteit. Een dashcam beveiligt niet alleen uw auto op de weg, maar ook op de parkeerplaats. Een goede dashcam is daarom van groot belang. Lees gauw verder op welke punten u moet letten wanneer u een dashcam aanschaft.

Dashcam voor en achter

Waar voorheen de dashcam alleen de voorkant van de auto filmde, is vandaag de dag de optie om zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van uw wagen een dashcam te monteren. Een dashcam voor en achter biedt een totaaloverzicht van wat er om uw wagen gebeurd. Dit is ideaal in geparkeerde stand, als op de weg.

Inbouwen of monteren

Een dashcam voor en achter kan in veel auto’s ingebouwd worden. Op deze manier ziet u de camera’s niet zitten, maar geniet u wel van alle voordelen van een dashcam. Wilt u juist de camera’s van de dashcam als afschrikwekkende werking? Dan kunt u ook een dashcam monteren aan de auto. Deze is dan wel zichtbaar, maar zorgt wel voor extra afschrikking voor mogelijk vandalisme of crimineel gedrag.

Beeldkwaliteit

Er is veel verschil in beeldkwaliteit van dashcams. Zo ik het zelfs mogelijk om een dashcam aan te schaffen die in 4k opneemt. Zo heeft u altijd helder en scherp beeldmateriaal. Wilt u een dashcam aanschaffen? Kies dan altijd voor een dashcam voor en achter voor het totale plaatje. U kunt zelf kiezen of u de camera’s laat inbouwen en wegwerpen in het meubilair van uw auto of juist opvallend laat plaatsen.