Yvonne Sabrina
Image default
Auto's en Motoren

Bewaartermijn km registratie

Iedereen die de bijtelling wil voorkomen houdt een km registratie bij. Hiermee kan worden aangetoond dat er op jaarbasis maximaal 500 km met het voertuig privé is gereden. Deze gegevens dienen zorgvuldig bewaard te worden. Maar waarom? En voor hoe hoelang? We leggen het onderstaand uit.

 

Bewaartermijn

De Belastingdienst kan de kilometerregistratie tot 7 jaar terug opvragen. Het is daarom wettelijk vastgelegd dat de km registratie minimaal 7 jaar bewaard wordt. Mocht u in 2020 een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, bijvoorbeeld over 2014 en u beschikt niet over de gegevens, loopt u kans op een hoge boete en een controle voor de komende jaren. Zorg er dus voor dat u de km registratie bewaart.

 

Hoe houd ik de km registratie bij?

Hoe u de kilometerregistratie bijhoudt maakt voor de Belastingdienst niet uit. Dan kan op papier zijn, in Excel of met een kilometerregistratiesysteem. Hoe u het ook bijhoudt, het is dus belangrijk dat de gegevens minimaal 7 jaar bewaard blijven. De km registratie op papier bijhouden is daarom niet de meest voor de hand liggen optie. Veel handiger is om de km registratie op de computer bij te houden (in Excel), of nog beter: een kilometerregistratiesysteem.

Kilometerregistratiesysteem

Een kilometerregistratiesysteem is een klein kastje dat in de auto wordt geïnstalleerd en automatisch alle kilometers registreert. Denk hierbij aan het vertrek- en aankomstadres, hoe laat dit was, wat de kilometerstand was, het karakter van de rit (privé of zakelijk) etc. De coördinaten worden gemeten met GPS en via GPRS doorgestuurd naar uw eigen online account. Hier wordt de km registratie bijgehouden zonder dat u zelf nog iets hoeft te doen. En met periodieke rapporten wordt er iedere week, maand of jaar een rapport gemaild met de km registratie. Mocht de Belastingdienst de kilometerregistratie opvragen, kunt u het bestand direct doorsturen.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/