Yvonne Sabrina
Image default
Auto's en Motoren

Hoe verkoop ik snel en goed mijn auto?

Als je de auto goed verkoopt kan dit je meerdere honderden tot duizenden euro’s extra opleveren. Maar hoe verkoop je jouw auto zodat je het maximale eruit haalt? Dit zijn de 7 stappen als je jouw auto wilt verkopen.

Papierwerk

Als je een auto wilt verkopen moet je een aantal papieren hebben. Verplicht is het kentekenbewijs, ook wel de groene kaart genoemd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het keuringsbewijs van de RDW hebt. Ook is het goed als je historie van de auto nog hebt. Is dit niet het geval, is er geen man overboord. Er zijn genoeg websites die voertuigrapporten verkopen.

De vraagprijs

De vraagprijs van je auto is cruciaal. Zet je te hoog in zullen niet veel mensen je contacteren en als je te laag inzet, zal je niet het maximale eruit halen. De waarde van een object wordt bepaald door wat de koper er voor wilt geven. Een goede manier om hier achter te komen is online advertenties zoeken van hetzelfde model auto.

Maak de auto verkoopklaar

Dit houd in dat je de auto van buiten en binnen schoonmaakt. Dit hoeft niet extreem te zijn, maar een keer met de stofzuiger door de auto heen, is een goed idee. Hetzelfde geldt voor de buitenkant. De auto door de wasstraat halen doet wonderen.

De advertentie

Veel goede foto’s zal het vertrouwen van de eventuele koper zeker beïnvloeden. Goed licht is erg belangrijk voor een goede foto. Maak de foto’s op een mooie locatie die bij de auto past. Zet bijvoorbeeld een kleine stadsauto op een mooie plek in de stad en een 4×4 op een zandweg. In een goede advertentietekst wordt de basisinformatie (kilometerstand, bouwjaar, prijs, etc.) niet nog een keer vermeldt. Schrijf in de advertentietekst extra informatie zoals speciale details of extra’s die bij de auto komen.

Het screenen van potentiële kopers

Probeer uit te vinden of de potentiële koper iemand is die auto wilt doorverkopen of iemand is die er in rond wilt rijden. Hierdoor voorkom je het verspillen van je tijd aan iemand die niet jouw prijs ervoor wilt geven.

De proefrit

Als je een proefrit met een potentiële koper afspreekt, zorg ervoor dat je het op een veilige plek doet. Het is ook een goed idee om een vriend mee te nemen. Ga altijd mee met de proefrit. Probeer de auto niet te veel te verkopen. Laat de auto zichzelf verkopen en beantwoord de vragen die de koper heeft. Als de potentiële koper een technische keuring wil, moet de koper hiervoor betalen.

Het sluiten van de koop

Als de koper tevreden is zal hij een bod doen. Zorg er wel voor dat hij bereid is om het contant of via een overschrijving te betalen. Daarna is het tijd om het koopcontract te ondertekenen. Als beide partijen het contract hebben ondertekend is de koop afgesloten

Liever snel van je auto af?

Als je snel van je auto af wil is er ook een website als ikwilvanmijnautoaf.be. Door deze website kan je jouw auto na het invullen van een aantal basisvragen verkopen. Ook als je liever voor gemak wilt gaan, is een website als ikwilvanmijnautoaf.be een prima optie.