Yvonne Sabrina
Image default
Gezondheid

Zwangerschapsmassage Almere, zo zorg je voor je zwangere lijf

 
Sandra van Touch of Zen Massage almere vertelt over zwangerschap en massage:

Zwanger zijn… Het voorbereidende werk is leuk, maar daarna wordt het eigenlijk pas serious business. Al snel steken de lichamelijke en geestelijke effecten de kop op. Misselijkheid, verstopping, brandend maagzuur, prikkelbaarheid, vocht op plekken waar je het niet wilt en natuurlijk die immer groeiende buik waar je voorlopig niet meer op kunt slapen. Dit alles moet je ook nog eens een tijd kunnen volhouden want je kunt helaas niet tussendoor even terug switchen naar je oude lichaam. Een beetje verlichting af en toe is dus een absolute verademing. De gouden tip hiervoor, is een zwangerschapsmassage.

Een zwangerschapsmassage, is dat wel veilig dan?

Vanaf week 14, kun je veilig een zwangerschapsmassage ondergaan. Ga wel naar een massagepraktijk die van wanten weet want een aantal van de drukpunten in je lijf, staan in verbinding met de baarmoeder. Deze drukpunten moeten tijdens je zwangerschap niet gestimuleerd worden! Als jouw masseur een certificaat voor zwangerschapsmassage heeft behaald, dan is die ervan op de hoogte en ben je in goede handen.

 

Yes, eindelijk weer even op je buik liggen! 

Dikke kans dat jouw masseur over een speciale massagetafel beschikt waar uitsparingen in te maken zijn voor je buik en borsten. Dat betekent dat je na maanden weer eens even lekker op je buik kunt liggen, zonder dat je vruchtje in gevaar komt. Bovendien word je ondertussen heerlijk behandeld, op zo’n moment is dat even in de zevende hemel komen.

 

Goed voor lichaam, geest en ongeboren kindje

Dat massages een helende werking hebben, is al duizenden jaren bekend. Het helpt de spieren te ontspannen en sneller te herstellen. Massages verminderen ook stress. Als moeder happy is, werkt dat door op het ongeboren kindje. En wie wil z’n kinderen nu geen ontspannen start geven? Drukte gaan die kids al genoeg maken als ze geboren zijn. Tegen die tijd ben je waarschijnlijk aan een ontspanningsmassage toe. Ach, elke reden om jezelf te verwennen is een goede!

Heb jij bijzondere ervaringen met zwangerschapsmassages? Laat het gerust in de comments weten.


Sandra Herdink, massagetherapeut, Touch of Zen massage Almere

https://touchofzen.nl/zwangerschapsmassage-almere/