Yvonne Sabrina
Image default
Gezondheid

Zoek hulp bij een psycholoog in Breda bij een angststoornis

Een angststoornis kan heel belemmerend zijn. Als u bang bent voor spinnen dan kunt u die wellicht nog wel ontwijken. Maar als het gaat om agorafobie, de angst om het huis uit te gaan, ook wel bekend als ‘straatvrees’ dan wordt het een heel ander verhaal. Dit kan er immers voor zorgen dat u in een isolement belandt. Als een angststoornis uw leven beheerst, zoek dan hulp bij een psycholoog in Breda. Die kan u helpen om van de stoornis af te komen of er op een acceptabele manier mee te leren leven.

Hoe ontstaat een angststoornis?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een angststoornis. Soms is het aangeboren, dan wel meegegeven door de opvoeding. Als uw moeder bang is om in een lift te stappen dan is de kans groot dat u dit overneemt. Maar een heftige gebeurtenis kan ook een fobie opleveren. Als u vast komt te zitten in een lift en pas na uren wordt bevrijd bijvoorbeeld. Als u last heeft van uw angsten, neem dan contact op met een psycholoog in Breda om hierover te praten en naar een oplossing te zoeken.

Is hulp zoeken bij een fobie zinvol?

Sommige mensen denken dat het geen zin heeft om met een psycholoog te gaan praten bij een angststoornis. Want ‘het gaat toch niet over’. Soms is dat inderdaad zo, maar in veel andere gevallen kan het wel degelijk helpen om in therapie te gaan. Het hangt er maar net vanaf hoeveel last u van uw angst heeft en hoe graag u daaraan wilt werken. Psychologie Praktijk Floor gaat graag met u aan de slag om uw angst te overwinnen zodat u een onbezorgder en daardoor leuker leven heeft. U kunt direct telefonisch een afspraak maken. Op de website vindt u ook meer informatie over de werkwijze van Floor.