Yvonne Sabrina
Image default
Gezondheid

Wat zijn de beste eiwitrepen?

Iedere sporter weet dat eiwitten een belangrijk onderdeel zijn van de voeding. Een eiwitrijk dieet is echter niet alleen voor sporters van belang. Je lichaam heeft over het algemeen veel eiwitten nodig. De aminozuren, die de basis zijn van de eiwitten, worden namelijk gebruikt om niet alleen je spieren, maar ook je hersenen aan te sturen. Daarnaast zorgen ze ook voor een gezonde spijsvertering en de aanmaak van nieuwe cellen. Je kunt dus eigenlijk zeggen, dan je niet zonder eiwitten kunt. Met eiwitrepen, zoals Quest Bars, heb je altijd voldoende eiwitten bij de hand als je wat extra energie nodig hebt.

Dierlijke en plantaardige eiwitten

Eiwitten komen in veel verschillende soorten voeding voor. Zo haal je dierlijke eiwitten uit zuivelproducten, zoals melk en kaas. Het zit ook in vis, vlees en eieren. De plantaardige eiwitten komen voor in bloemkool, spruitjes en tomaten. Daarnaast is het natuurlijk bekend dat noten en zaden en peulvruchten veel plantaardige eiwitten bevatten. Je zou dus kunnen zeggen dat, voor een vegetariër, of veganist, een evenwichtige maaltijd met deze ingrediënten, voldoende moet zijn voor de dagelijkse portie eiwitten. Maar dat is jammer genoeg niet altijd het geval. Plantaardige eiwitten hebben een mindere werking dan de dierlijke eiwitten. Dit komt doordat plantaardige eiwitten niet alle aminozuren bevatten die je lichaam nodig heeft, en dierlijke eiwitten wel. Daarnaast hebben dierlijke eiwitten ook nog eens een hoger percentage aan aminozuren in verhouding tot plantaardige eiwitten, zoals bijvoorbeeld het geval is bij het aminozuur leucine.

Een volwaardige aanvulling op je dagelijkse voeding

Om te voorkomen dat je een eiwittekort krijgt, kun je kiezen voor eiwitrepen als aanvulling op je dagelijkse voeding. Deze eiwitrepen, zoals Quest Bars, bestaan uit hoogwaardige dierlijke eiwitten, zoals wei poeder en Milk Protein Isolate. Hierdoor bevatten de Quest Bars twintig gram eiwit per eiwitreep. Gemiddeld heb je twee gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht op een dag nodig. Maar als je alleen plantaardige eiwitten eet, en ook nog intensief sport, kun je gemakkelijk een eiwittekort hebben. Je wordt futloos, je spieren herstellen zich niet snel na een training en je hebt langer spierpijn. Dit kun je eenvoudig oplossen door een paar eiwitrepen in je tas te stoppen, zoals de Quest Bars. Je eet deze eiwitrepen voor je aan de training begint, voor extra energie. Of je kiest voor Quest Bars als je tussen de maaltijden door zin hebt in een snack.

Een verantwoorde snack tussendoor

Het voordeel van eiwitrepen als snack tussendoor is dat het eiwitrijk is, zonder dat het veel calorieën bevat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het eten van Quest Bars je sportieve dieet beïnvloedt, waarbij je bijvoorbeeld in gewicht toeneemt. Daarnaast bevatten de Quest Bars ook diverse voedingsvezels, verschillende vitamines en mineralen, voor een optimale opname van de eiwitten in je lichaam. Kies eiwitrepen als verantwoorde snack tussen de maaltijden, of als ondersteunende energiereep tijdens je training. Je krijgt er niet alleen energie van, de Quest Bars zijn ook voedzaam, zodat je niet in de verleiding komt om tussendoor nog aan ander eten te denken. Eiwitrepen zijn dus niet alleen een goede aanvulling op je eiwitbehoefte, je houdt je sportdieet hiermee ook goed in balans.