Yvonne Sabrina
Image default
Gezondheid

Hoe kunnen oliën de kwaliteit van jouw huid verbeteren?

De kwaliteit van onze huid is van enorme invloed op onze uitstraling. Hoe gezonder onze huid eruit ziet, hoe gezonder jouw uitstraling ook zal zijn. Hoe een gezonde huid eruit ziet is natuurlijk per persoon verschillend. Zo vindt de ene persoon een licht gebruinde huid er gezond uitzien en de ander heeft weer een voorkeur voor een vlekvrije en beschadiging vrije huid. Om een zo gezond mogelijke huid te krijgen dien je deze regelmatig te behandelen. Een van de beste middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn natuurlijke oliën. In deze blog vertellen we je waarom dit het geval is en welke oliën jij potentieel kunt gebruiken om jouw huid er gezonder uit te laten zien.

Hydrateren

Om een huid gezond te houden dient deze gehydrateerd te worden. Wanneer dit niet voldoende gebeurt kan de huid namelijk uitgedroogd raken. Een uitgedroogde huid ziet er niet alleen minder gezond uit maar kan daarnaast ook veel gemakkelijker (permanent) beschadigd raken. Een olie die perfect geschikt is om de huid te hydrateren is arganolie. Deze olie is gemaakt van natuurlijke stoffen en is daardoor geschikt om iedere dag te gebruiken. Als je dus een beter gehydrateerde huid wilt, dan kunnen we je zeker adviseren om deze iedere dag te behandelen met arganolie!

Beschadigingen ‘repareren’ 

Oliën zijn ideaal als het gaat om huid reparaties. De huid dient ‘gerepareerd’ te worden als deze met de jaren beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je veel littekens op je huid hebt. Doordat de oliën in de huid trekken kan het litteken na behandeling stukken minder rood zijn. Hierdoor valt het litteken veel minder op en ziet de huid er een stuk gezonder uit. Ditzelfde geldt overigens voor andere beschadigingen als striae en dergelijke. Als je wilt weten welke oliën geschikt zijn voor deze huidreparaties, dan raden we je aan om de website van more natural te bekijken. Hier staan uitgebreide beschrijvingen van de functionaliteiten van de diverse oliën. Met een van de oliën op deze website kunnen we je garanderen dat je huid er weer een stuk gezonder uit zal zien!