Yvonne Sabrina
Image default
Gezondheid

Zo werkt coaching bij hoogsensitiviteit

Er zijn relatief veel mensen die te maken hebben met hoogsensitiviteit, niet iedereen heeft echter altijd door dat hij of zij hoogsensitief is. Dit komt omdat deze mensen de symptomen die horen bij hoogsensitiviteit als normaal ervaren. Bij mensen die hoogsensitief zijn komen prikkels zoals geluiden extra hard binnen. Dit kan ervoor zorgen dat deze mensen sneller vermoeid raken en meer behoefte hebben om zich terug te trekken. Hoogsensitiviteit kan voor verschillende uitdagingen zorgen. Met behulp van hsp coaching kun je leren om beter met hoogsensitiviteit om te kunnen gaan. Zo kun je er ook voor zorgen dat hoogsensitiviteit geen belemmering vormt in je leven.  

Waar kan hsp coach bij helpen?  

Als je bekend bent met wat is hoogsensitief zul je weten dat je als hoogsensitief persoon makkelijk overprikkeld kan raken. Hsp coaching kan je helpen om beter om te gaan met prikkels waardoor je minder snel overprikkeld zult raken. Ook kan een hsp coach je helpen om beter om te gaan met overprikkeling. Een hsp coach kan je daarentegen ook juist helpen om niet onderprikkeld te raken. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om in balans te blijven. Wanneer je in balans bent zul je merken dat je minder gestresst bent, dat je meer energie hebt en dat je daardoor ook meer van het leven zult kunnen genieten.  

Het traject van hsp coaching 

Er zijn verschillende stappen die je zult doorlopen binnen een hsp coaching traject. Ten eerste zul je kennis maken met de coach die jou in dit traject zal gaan begeleiden. Ook is dit het moment om te bepalen of je een goede match vormt met de coach. Na de kennismaking volgen meerdere coaching sessies waarin verschillende gesprekstechnieken kunnen worden toegepast. Wanneer je jouw persoonlijke vragen hebt weten te beantwoorden en jouw doel hebt bereikt wordt het traject afgesloten. In deze laatste sessie wordt er gekeken naar de vooruitgang en wordt er naar welke hulp je nog nodig hebt om ook in de toekomst goed met hoogsensitiviteit om te kunnen gaan.  

De kosten van hsp coaching  

De kosten van hsp coaching zullen per coach en coachingsbedrijf verschillen, ook kan de prijs voor persoonlijke en zakelijke coaching anders zijn. In de meeste gevallen zal het zo zijn dat je een bepaald bedrag per sessie betaald. Vaak kun je gratis gebruik maken van een intakegesprek waarin een inschatting kan worden gemaakt van het aantal sessie dat je nodig zult hebben. Wanneer de kosten voor coaching op locatie te hoog zijn kun je ook gebruikmaken van online coaching. Dit is over het algemeen goedkoper dan coaching op locatie en ook handig wanneer je kiest voor een coachingsbedrijf verder van huis.   

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/