Yvonne Sabrina
Image default
Aanbiedingen

Wat kunt u met een Kubernetes Cluster?

Het is voor softwareontwikkelaars erg belangrijk om op een snelle en veilig manier applicaties te maken en uit te kunnen brengen. De afgelopen jaren is dit veel makkelijker geworden door middel van containerhosting. Een bekende naam is deze branche is Kubernetes, dit bedrijf is dé standaard geworden van containerhosting. In dit artikel zal dieper ingegaan worden op het begrip containerhosting en het nut hiervan.

Wat wordt er bedoeld met een container?

Om een applicatie goed te kunnen laten draaien zijn er veel verschillende onderdelen nodig. Deze onderdelen zijn samengevoegd in een zogenaamd ‘pakket’, dit wordt ook wel een container genoemd. Deze containers zijn uniform opgezet waardoor ze een ideale basis hebben om een code ban een applicatie mee te hosten. Hierdoor kan er overal hetzelfde mee gewerkt worden, ongeacht de plaats, besturingssysteem of platform.

De Kubernetes Cluster

Om een container op een goede manier te beheren is er een Kubernetes Cluster nodig. Deze bestaat uit ‘master’ en ‘worker’ nodes. De master nodes zorgen ervoor dat de container op een juiste manier beheerd wordt. De worker nodes zorgen ervoor dat de containers daadwerkelijk blijven draaien. Door het gebruiken van deze Kubernetes Cluster kunnen deze containers over verschillende apparaten en omgevingen uitgevoerd worden. Dit kan zowel fysiek als virtueel gebeuren.

Fundaments

Een bedrijf welke de Kubernetes Cluster container technologie volledig omarmd heeft is Fundaments. Dit bedrijf biedt deze dienst aan op hun Fundaments Infrastructure as a Service. Het voordeel van deze service is de beschikbaarheidsgarantie van 99.95%. Dit zorgt voor een hoog aantal Kubernetes Cluster. Door gebruik te maken van deze service heeft u zelf geen omkijken tot het beheren en de beschikbaarheid van deze service. U hoeft zich alleen bezig te houden met het ontwikkelen van de applicatiecode. Op deze manier kunt u zich bezighouden met de core business en doet Fundaments de rest.

https://www.fundaments.nl/