Yvonne Sabrina
Image default
Dienstverlening

Inductie kookplaat installeren

Is jouw huidige keuken toe aan vervanging? Denk dan bij het ontwerpen en verbouwen van de keuken niet alleen aan zaken zoals keukenkastjes en materiaalgebruik, maar ook aan het grote keukenapparatuur. Vervang jouw huidige gasfornuis voor een inductie kookplaat. Een verbouwing van de keuken is natuurlijk het beste moment om ook een inductie kookplaat te installeren. Wil je weten waarom deze kookplaat een betere optie is dan jouw oude gasfornuis? In dit artikel lees je waarom je een inductie kookplaat moet installeren in jouw nieuwe keuken.

 

Van het gas af

Minder gas verbruiken is de wil van iedereen die duurzamer wilt leven. Het koken op gas zorgt ervoor dat je nog altijd heel wat gas verbruikt. Door over te stappen op een inductie kookplaat, bespaar je niet alleen op de kosten voor het gasverbruik ook kies je voor een duurzamer alternatief. Een slimme zet is om direct te investeren in zonnepanelen. Door jouw eigen energie op te wekken, hoef je dus niets te betalen voor het energieverbruik van de inductie kookplaat. Een inductie kookplaat installeren is dus een investering waar je direct van profiteert.

 

Modern en strak

Ben jij klaar met jouw oude keuken en wil je genieten van een nieuwe keuken met moderne uitstraling? Dan past daar natuurlijk geen gasfornuis bij. Een inductie kookplaat kan altijd strak verwerkt worden in de nieuwe keuken. Je kunt kiezen voor een strak model dat helemaal verwerkt kan worden in het aanrechtblad of kiezen voor een model dat er net iets bovenop ligt. Het aanbod aan inductie platen is enorm. Hierdoor is er altijd wel een inductie kookplaat dat bij jouw nieuwe keuken past.

 

Veiliger koken

Koken met gas kan nog best link zijn. Je kookt namelijk met echt vuur en hebt gas in jouw woning. Een inductie kookplaat installeren zorgt er ook voor dat je veiliger kunt koken. Dit is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en iedereen die wat minder handig is.

Laat ook een inductie kookplaat installeren in jouw nieuwe keuken. Dit zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, ook is het veiliger en beter voor het milieu.