Yvonne Sabrina
Image default
Sport

Thuis trainen met behulp van dumbbells

De zomer nadert ons, wat betekent dat veel mensen aan hun summerbody willen werken, zodat ze zelfverzekerd en comfortabel het strand op durven lopen. We willen benadrukken dat elk lichaam natuurlijk prachtig is, maar we begrijpen het als je je door middel van meer sporten comfortabeler voelt. Wanneer je een abonnement neemt voor de sportschool, maar eigenlijk alleen voor de zomer wil trainen, kan dit zonde zijn van je geld omdat je niet het hele jaar wil gaan. Je kunt daarom ook gewoon thuis sporten. Wil je hier niet te veel geld aan kwijt zijn, kun je dumbbells kopen.

 

Dumbbells zijn al voldoende

Met behulp van dumbbells kun je in principe al je volledige lichaam trainen. Afhankelijk van welke spiergroepen je wil trainen, zijn er diverse oefeningen die je kunt uitvoeren. Het is aan te raden om dumbbells kopen met afneembare gewichtjes. Je zal namelijk niet voor elke oefening precies hetzelfde gewicht nodig hebben. In plaats van dat je meerdere dumbbell sets koopt van verschillende gewichten, kun je ook één set kopen met afneembare gewichtjes. Zo kun je makkelijk afwisselen tussen verschillende gewichten. Bovendien scheelt dit enorm in de aanschafprijs.

Populaire oefeningen die je met behulp van dumbbells kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld lunges, squats, one arm rows en shoulder presses. Online kun je veel uitlegvideo’s vinden zodat je de oefeningen op de juiste manier kunt uitvoeren.