Yvonne Sabrina
Image default
Cadeau

Tweeling cadeau? 5 tips!

Hoera! Een tweeling! En binnenkort staat er een kraamvisite of babyshower gepland. Leuk! Maar wat geef je nou een tweeling cadeau? Geef je twee dezelfde cadeautjes? Of is het leuker om iets te geven wat ze samen kunnen delen? Maar vergeet natuurlijk de ouders ook niet. Een tweeling is twee keer zoveel luiers, flesjes, rompertjes en alles wat je nodig hebt als je net ouders bent geworden. Dus de ouders kunnen zeker wat extra’s gebruiken. Het ideale tweeling cadeau bestaat uit zowel iets voor de tweeling als voor de ouders.

5 tips voor leuke tweeling cadeaus

Komen we terug bij de vraag: wat geef je dan als kraamcadeau? We helpen je met 5 tips voor een leuk tweeling cadeau waarmee jij een onvergetelijke indruk maakt en wat meer dan welkom is bij de kersverse vader en moeder.

Tip 1 Rompertje

Rompertjes zijn vaak bedrukt met de grappigste en liefste teksten. En als die teksten je niet zo aanspreekt, kun je er ook zelf een eigen tekst op laten drukken. Veel mensen doen dat en kiezen dan voor de naam van de pasgeborene. In dit geval gaat het dus om twee namen en twee rompertjes. Erg leuk tweeling cadeau om te geven. Je kunt het ook combineren met andere items, zoals een slabbetje of als onderdeel van een eigen samengestelde kraamcadeau.

Tip 2 luiertaart

Luiertaarten zijn echt zo leuk! Dubbel zo leuk zijn de tweeling luiertaarten. Het heeft de vorm van een taart en is ook op die manier opgebouwd: met lagen met tientallen luiers. Vaak zit er nog een leuk knuffeltje als een aapje bij, flesje, een speentje en sokjes. Naast dat ze echt de vorm van een taart hebben, kan een luiertaart ook een knuffelaap op een ‘motor’ zijn, waarbij de wielen de luiers zijn. Enige nadeel: je vindt het zonde om alles los te maken zodat je de luiers kunt gebruiken. 

Mocht je het dus wat apart vinden om luiers te geven, dan is een luiertaart zeker een oplossing. En luiers zijn altijd welkom. Of het nou een tweeling cadeau is of bij “gewoon” één pasgeborene. Luiers / pampers worden in de eerste levensjaren veelvuldig gebruikt. De ouders kunnen daar niet genoeg van hebben. Geldt natuurlijk zeker voor tweelingen.

Tip 3 slabbetjes

Keurig met mes en vork eten doen kinderen natuurlijk nog niet als ze net op de wereld zijn. En ook daarna nog niet. Een slabbetje vangt dan het meeste eten wat buiten de mond valt op en zorgt voor iets minder vlekken in de kleding. Een slabbetje is dus nog wel even een jaartje of wat te gebruiken dus ook zeker welkom bij de ouders. Ook deze cadeautjes zijn er in leuke teksten of laat er zelf een tekst op bedrukken.

Tip 4 Kraampakket

Wil je niet met 1 ding komen maar toch iets meer ‘body’ geven aan je cadeau? Kies dan voor een geheel kraampakket. Dat kan zijn in de vorm van een koffertje met daarin handige spulletjes als een knuffeldoekje, sokjes, een mutsje en een rompertje. 

Tip 5 Stel zelf je tweeling cadeau samen

Het kan zijn dat je bij een kraampakket denkt: ik mis dit nog. Dan kun je dat er natuurlijk altijd bij kopen. Maar misschien mooier is om je tweeling cadeau helemaal zelf samen te stellen. Kies een koffertje in jouw gewenste kleur, kies de producten waarvan jij denkt dat de kersverse ouders dat zeker gaan waarderen en kies hoe je het wil laten inpakken. Op die manier heb je het meest originele tweeling cadeau: jij hebt het samengesteld. En die tijd en moeite wordt zeker gewaardeerd!